torsdag 9 maj 2013

Svea parad!
"Svea" 1 år på bilden.

Nu är "Svea" (RLDN Hornötorpets Chocolate Dream) parad med "Qompis" (Mountjoy Qareful Qonrad)!  Valpar väntas runt den 25 Juni!

Valparna ur denna kombination kommer att ha anlag för att bli mycket goda tävlingshundar. De kommer att ha anlag för att bli utomordentligt trevliga sällskapshundar. De kommer även ett ha anlag för att bli vackra och rastypiska. De kommer att ha anlag för stor apportlust. Det kommer att kunna bli båda svart/vita och brun/vita valpar.

Jag arrangerar Mentalbeskrivning - MH och Funktionsbeskrivning - FB för mina kullar. Du som köper hund av mig får även en valpkurs på 5 tillfällen som god start för din valp. När du sedan behöver hjälp är det bara att kontakta mig så hjälper jag till med det jag kan.  Jag tävlar och tränar aktivt mina egna hundar i Jakt, Viltspår, Lydnad, Rallylydnad, Bruks och Utställning. 

"Svea" det oskrivna bladet! Hon skadade sig svårt förra våren i sitt framknä. Hon genomgick två operationer och efter det rehab i 6 månade. Hon kommer aldrig att ställas ut något mer för benet fick en snedställning! Detta känns jättetrist då hon är en mycket snygg tik, som lätt hade kunnat ta CERT och bli utställningschampion. Hon är mycket arbetsglad och med ca 6 veckors träning tog hon lätt sitt Rallylydnadsdiplom i Nybörjarklass. Hon är spontanapportör som apporterar allt slags vilt. Vattenpassion med fin simteknik. Hon har så mycket energi, arbetslust och uthållighet men på grund av sin skada kan hon bara vara sällskapshund nu. En mer kärleksfull hund kan inte finnas. Hon är kelig och gosar gärna och hur mycket om helst. Hon är lyhörd och följsam, har alltid en glad och positiv livsinställning. Hon blev stor favorit på Bagarmossens djursjukhus. Hon behövde aldrig lugnande medel, och det behövdes bara en (i vanliga fall är de alltid två) personal för att lägga om hennes bandage etc, för Svea uppförde sig exemplariskt. Trots all jobbig behandling så gick hon in på djursjukhuset med glatt viftande svans! 
Det hade varit så kul att få visa vad "Svea" går för på tävlingar och prov, men nu får hon lämna sina fina egenskaper vidare till sina valpar. De får visa vilken bra hund hon är.


 Pappa till kullen är "Qompis"! Han är en supertrevlig gosse, med samma härliga livsattityd som "Svea". Han är snäll mot alla hundar oavsett kön. Han är kvarterets lekfarbror nummer ett, alla barn leker med "Qompis". Han fick CK på sin första utställning. Han gjorde ett bra MH och FB.
"Qompis" på Funktionsbeskrivning


Hans syskon har följande meriter: Viltspårprov: En är Svensk Viltspårchampion och en har godkänt anlagsprov. Lydnad: En har 1:a pris LKL1. Rallylydnad: En har RLDN och RLDF. En har godkänt Apportpröve i Danmark. 8 av 9 är Höftledsröntgade, 7 med A och en med B. 7 stycken har genomgått MH med känd mental status. 6 stycken har genomgått Funktionsbeskrivning.
Detta är Q-kullens MH spindel och den är mycket positivt vad gäller Lekfullhet, Jaktintresse och Nyfikenhet/Orädsla.
Dessa tre egenskaper är det som Kenth Svartberg kallar för boldness i sin stora MH-avhandling, och som är det som avgör om hunden har bra egenskaper för tävling och träning.

 Följ denna länk så kan ni se bilder på Q-Kullens funktionsbeskrivning.
 https://picasaweb.google.com/109012061136249060164/FBFunktionsebskrivningQKullen2010?authuser=0&feat=directlink#

Följ denna länk så hittar du bilder på Q-kullens MH.
https://picasaweb.google.com/109012061136249060164/MHMentalbeskrivningQKullen

"Bella" (Mountjoy Qandid Qarin) "Qompis vackra syster"Qompis kommer från en av Sveriges ledande tiklinje vad gäller arbetande hundar!
 Mor till "Qompis" heter "Tuva" (SEVCH High-Designs Special Edition) Hon är Godkänd på Grundprov, vattenprov och enkelt vattenprov. 1:a LKL1 lydnad och 3:a i LKL 2. Och är Svensk Viltspårchampion.
Hennes syskon har följande meriter: Bruks: Två är uppflyttad i Appellklass och en Godkänd i Högre klass. Lydnad: Två har LP1 en 1:a pris LKL 2 och en 1:a LKL 3. Viltspår: Tre Viltspårchampions,fem är godkänd i anlag och en 2:a i öppen klass.Rallylydnad: En har RLDN och en har RLDF och en är godkänd i nybörjarklass. Jakt: En är godkänd på Nybörjarprov B och en är godkänd i Grundprov, tre är godkända i enkelt vattenprov och en är godkänd i vattenprov.


Detta är P-kullens MH spindel de är syskon till "Tuva". Den är helt klart över rasens medel vad gäller Lekfullhet, Jaktintresse och Nyfikenhet/Orädsla. Det som Kenth Svartberg kallar för boldness i sin stora MH-avhandling och som är det som avgör om hunden har bra egenskaper för tävling och träning."Qompis"mormor "Puma" SEVCH LP1 Hi-Design's Puma Limited Edition) och hennes syskon har följande meriter: Viltspår: Fyra stycken är Svensk Viltspårchampion en har en 1:a  och en har en 2:a i öppen klass. Lydnadsprov: Två stycken har LP1 och två stycken har LP2 en har en 2:a i LKL1. Rallylydnad: Två stycken har 2 godkända resultat i nybörjarklass. Bruks: En har blivit uppflyttad i Lägre spår. "Puma har 14 röntgade avkommor 11 st med A och 3 med B.

"Qompis" mormorsmor Fairley Hill's Quantilla och hennes syskon har följande meriter: Två stycken är Viltspårchampions. Två har LP1 och två har  LP2 i Lydnad. En hund har TjänstehundsCERT. En är godkänd i enkelt vattenprov. Se "Quantillas fina MH spindel nedan, stort plus vad gäller boldness. 8 avkommor är röngade och 7 har A och 1 har B.
Se "Quantillas fina MH spindel, hon har mycket boldness och det har ju hennes valpar i flera generationer också visat att de har. De har lyckats på tävling och samtidigt har de varit trevliga sällskapshundar.


Inga kommentarer: