fredag 26 december 2014

Året som gått 2014 - Del 2.

Som uppfödare kan jag bara säga att året har varit fantastiskt för kennel Mountjoy! Mina valpköpare har haft otroliga framgångar under 2014 på tävlingsbanorna! Jag känner mig ödmjuk, stolt och glad att få så underbara valpköpare. 

  Jag ser med spänning fram emot 2015. Jag vet att det är många unga förmågor som är på väg ut på tävlingsbanorna.  Flera av de som har tävlat i år kommer att tävla under nästa år också. 
Hör av er med resultat och bilder så fort ni har något att berätta från träningar, tävlingar eller bara hemmabilder. Allt är lika intressant.
Här kommer jag att presentera de som har varit aktiva med sina hundar på ett eller annat sätt under året. Om jag har glömt någon/något hör av dig så rättar jag till det. Jag säger STORT STORT GRATTIS till er alla!
Detta är årets största stjärna! "Sunny" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Mountjoy Qatchy Qloudy) och fantastiska Åsa Nybäck-Nakell som går från klarhet till klarhet.

"Sunnys" meriter under 2014. Godkänd Nybörjarprov B, Nybörjarvatten & Vattenprov, start i Nybörjarprov A men där blev hon för het. Lydnadsdiplom i klass 1 och ett 3:a pris i LKL2. Uppflyttad från Appellklass med klassvinst!  Kvalificerande resultat i Rallylydnad fortsättningsklass med 94 poäng och 92 poäng i Avancerad klass. Excellent på utställning.

Här kommer en till stor stjärna! "Qalle" (NOVCH SEVCH Mountjoy Quindred Qarl) och Ann-Sophie Lindahl, Norge
"Qalles" meriter under året. Norsk & Svensk Viltspårchampion. Godkänd Norsk Eftersökshund! Godkänd Norskt Jaktanlagsprov. CERT & BIM på Norska Spanielklubbens utställning.
"Perry" (SEU(u)CH SEVCH LP1 Mountjoy Particoloured Perry) och Elin Söderlind som blev Svensk Utställningschampion under året. Min första SEUCH på rasen och min första dubbelchampion! Stort för både mig och Elin! "Perry" fick även en valpkull under året hos Elin och kennel Lindcroft.
"Sascha" (SEVCH Mountjoy Relaxed Roxanne) och Ann-Sophie Lindahl. "Sascha"blommade ut under 2014 och hon blev en stjärna hon också. Vad sägs om denna svit? Svensk Viltspårchampion, Godkänd på Norskt Jaktanlagsprov, Godkänd i Apportpröve begynnerklasse. Dessutom 1:a i jaktklass med CK och 4.a i Bästa tikklass på Norska Spanielklubbens utställning.
"Aileen" (RLDN RLDF Mountjoy Rapid Rapunsel) och Isabell Åmark  har hunnit tävla en hel del trots att "Aileen" hade en valpkull i början av året hos kennel Lindcroft. De slog till med att få ett Rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass med otroliga 97, 96 och 88 poäng. De blev godkända i anlagsklass viltspår.  De är i startgroparna med tävlingslydnad, freestyle, viltspårprov, vattenprov mm. Men jag vet att Isabell planerar att para  "Aileen" i vår hos Kennel Svingelskogens.
"Arlo" (RLDN RLDF Mountjoy Sagacious Sander) och Britt Marie Webster rivstartade året med att få Rallylydnadsdiplom i både Nybörjar och Fortsättningsklass. Han har även ett kvalificerande resultat i Avancerad rallylydnad. Godkänd i anlagsklass viltspårprov och dessutom  2 x 1.a pris i öppen klass. Prövade på Appelklass men de blev ej godkända, startat två gånger i freestyle och det saknas så lite för ett godkänt resultat. MH är avklarat och HD A. Här är en stjärna som kommer att lysa klarare för varje år som kommer.
"Kino" (SEVCH Mountjoy Scurry Simon) och Magnhild Löfstedt har verkligen varit i farten under 2014! Svensk Viltspårchampion. 2 x kvalificerande resultat i rallylydnad nybörjarklass.  3:e pris i lydnad klass 1. Startat i Appelklass spår, Nybörjraprov B och Nybörjarvatten, men inte blivit godkända. Men det kommer igen. CK på utställning. Startade på Östra Cup och blev BIM på utställningsdelen och sedan kom han 4:a i Dual Purpose unghund där man även räknar in fält och vattenarbete. Han är fortfarande så ung, 2015 blir spännande för detta ekipage. Kino har genomfört MH mycket övertygande och är ögonlyst U.A och HD A.
"Sadie" (Mountjoy Sophisticated Sophie) och Gunbritt Börjesson går från klarhet till klarhet. 1:a pris i Lydnad klass 1 och ett 2:a pris i klass 2. Uppflyttad till Lägre Spår. CK på utställning. Och de slog till med att bli bästa Jakthund i Unghundsklass på Springer Östra Cup och dessutom 2:a i Dual Purpose Unghundsklass. MH var jättekul enligt "Sadie" och HDA  

"Disel" (Mountjoy Sapient Sherlock) ägare Amanda Skotte och Dan Thorvaldsson var med på kullens MH och var jätteduktig. Han är även höftledsröntgad med A. Jag vet att de ligger i startgroparna för viltspårprov.

"Nelson" (Mountjoy Shifty Sheldon) och Pernilla Lindgren gjorde ett strålande MH och han är höftledsröntgad med A. Lite Rallylydnad tror jag att de har börjat med.
"Pompe" (Mountjoy Sincere Saxon) och Gunnar Swärd. "Pompe" är höftledsröntgad med A.
"Dextra" (High-Score I Saw The Sign) med Elin Söderlind har blivit godkända i anlagsklass viltspårprov. Fått Excellent på utställning och genomgått MH. Dextra samäger jag med Elin Söderlind kennel Lindcroft.
"Trudy" (Mountjoy Tainted Trudy) ägare Isabell Åmark & Monika Jansson blev BIS-valp på Östgöta Springer Cup.  Hon ligger i startgroparna för Viltspårprov och Rallylydnad.
"Tracey" (Mountjoy Twiddly Tracey) och Eva-Lena Klein slog till med BIS-1 på inofficiell valputställning med över 200 deltagande hundar! De tränar spår och det går jättebra. kanske får vi se en start på viltspårprov nästa år.   
Ett extra hedersomnämnande kommer till "Thilda" (SEVCH RLDN RLDF Hi-Design's Absolute Exotic) och Åsa Nybäck-Nakell. "Thilda" är en halvsyster till både "Sunny", "Qalle", "Tracey", "Terry", "Tuva" och "Trudy" och hon är så duktig. Inte två år fyllda är hon Svensk Viltspårchampion och fick 1:a pris med HP i öppen klass i år. Hon har Rallylydnadsdiplom i Nybörjar och Fortsättningsklass och två kvalificerande resultat i Avancerad klass. 1:a pris i Lydnad klass 1. Excellent på utställning. Här är en riktig stjärna som kommer att lysa stark och klart nästa år också.
"Terry"( Mountjoy Tempted Terry) och Christer & Malin Sjöholm har startat i valpklass och kom 2:a. De tränar Rallylydnad och är intresserade av allt möjligt kul med "Terry"
"Tuva" (Mountjoy Taffy Torrie) och Maria Harling har varit på valputställning och kom 4.a i sin klass. De tränar spår, apportering och rallylydnad.

Inga kommentarer: