söndag 25 januari 2015

Utställning i Kumla.

Igår var det dags för årets första utställning. Jag startade klockan 05:15 hemifrån i halt och snöigt vinterväglag mot Kungsängen för att hämta Camilla Jannesson. Jag hade med mig Bilbo, Ruth och Trudy. Veronica Forsberg hade levererat Cider och Loka till Camilla dagen innan. Veronica skulle jobba så vi hade lovat att ta med hennes tikar och ställa ut dem.  Så vi hade fem hundar med oss. I Kumla skulle även Kino och Tracey möta oss. 
Ridhuset är fint men kallt så vi hade byltat på oss rejält med kläder. Hundarna hade täcken och vi hade plädar att sitta på. Vi var laddade och väl förberedda.

Först ut var Bilbo och det gick bra, han kom tvåa i sin klass med CK. Det var debut för Bilbos otroligt fina och exklusiva halsband som Camilla har beställt så det matchar hans pälsfärg perfekt. Kino ställde jag i samma klass och han fick Excellent men blev oplacerad. Sedan var det dags för Bästa hanhundsklass och Bilbo blev utplockad och till slut så blev han 4:a av alla hanhundar. Suveränt bra!

"Bilbos" halsband. Så vackert.


Nu var det dags för våra söta små juniorer Trudy och Loka. Jag visade Loka och vi fick med oss ett Very Good, domaren tycker att hon behöver växa på sig lite. Hon är bara en junior så hon har massor av tid på sig att växa och mogna. Hon var så glad och visade sig så fint. Det är huvudsaken. Camilla visade Trudy och fick ett Excellent. Sedan stod hon som 2:a i juniorklassen. Men hon blev så störd av att hunden bakom studsade och hoppade och nästan landade på henne. När sedan handlern använde ett pipdjur som hon frenetiskt pep i hela tiden när de sprang så blev Trudy mer och mer orolig. När det blev dags för henne att springa i triangel så åkte svansen ner och då var det tack och adjö. Kändes jättetrist när hon var så nära att få en fin placering och kanske ett CK. Det var väldigt snällt att den störande handlern bad om ursäkt efteråt. Men faktum kvarstår att våra chanser blev spolierade. Tracey ställdes i samma klass och fick Excellent men ingen placering.

Nästa klass var jaktklass och där vann Cider med Excellent.

 Sist ut var Ruth i öppen klass och det blev ett Excellent. 

Sedan vara det bara dags för oss att gå in i uppfödargruppen med Kino, Bilbo, Tracey och Trudy. Domaren tyckte att det var en fin grupp och vi fick Hederspris! Och han sa att mitt mål var att föda upp så fina hundar som Bilbo. Gissa om jag var stolt! 
Stort tack till Magnhild, Eva-Lena, Peter och Camilla för hjälp med handling och fotografering. 

Camilla och jag firade med att äta jättegod pizza i Örebro, och efter det smet vi in på konditoriet och tog en kaffe med biskvi. Sedan var det dags för återfärd i ett yrväder av snö och isig vägbana.
"Bilbo" (SE JV-14 RLDN Mountjoy Scallywag Sam) och Camilla

 
"Kino" (SEVCH RLDN  Mountjoy Scurry Simon) ägare Magnhild Löfstedt.

"Kino"

"Kino"

"Trudy" (Mountjoy Tainted Trudy) ägare: Isabell Åmark och kennel Mountjoy
"Tracey" (Mountjoy Twiddly Tracey) ägare: Eva-Lena Klein

"Tracey"
"Ruth" (SEVCH RLDN RLDF RLDA Mountjoy Rebellious Ruth)
Från vänster:  "Kino" med Peter, "Bilbo" med Camilla, "Tracey" med Eva-Lena och "Trudy" med Monika
Mountjoy uppfödargrupp med Hederspris!

Inga kommentarer: