måndag 14 november 2016

Utställning i Rättvik!

Ojojojoj vilken dag. Det var helt magiskt i går söndag. Jag är så otroligt glad och lycklig! Men jag börjar från början. 
Jag och Veronica Forsberg styrde kosan mot Rättvik och Carina Grandin på lördag eftermiddag. När vi kom fram vid 19.00 hade Sofie Johansson mött upp i Carinas fritidshus. Lite kallt var det i huset för luftvärmepumpen hade gett upp. Men vi satte oss vid den munternt sprakande kaminen och den goda varma lasagnen värmde oss. Stort tack Carina för din underbara gästfrihet.
Efter en god natts sömn var på plats i god tid i körhallen. Både jag och Carina ville ha lite tid att gå runt och låta våra valpar titta på omgivningarna. Det var ju första gången de var på utställning.
Först ut var lilla Yaffa som är nästan 5 månader. Hon kom 4:a i sin klass och visade sig riktigt fint. Hon tyckte att det var jätteskoj med hundutställning.

"Yaffa" (Mountjoy Yappie Yaffa)

 
Yaffa
Nu var det dags för Carina att gå in med "Xalsa" som är straxt över 6 månader. Hon var också jätteduktig och visade sig jättefint hon också. Hon blev oplacerad i en stor valpklass med fin kritik.
"Xalsa" (Mountjoy Xublime Xydney) Ägare Carina Grandin

"Xalsa" 6 månader.

"Xalsa"
Nästa från Mountjoy var "Molle", han visade sig jättefint med matte Lotta. Som vanligt hade han såå svårt att stå still när domaren kom fram. Svansen går som en propeller och då blir det svårt att hålla kroppen stilla. "Molle" fick very good och blev inte placerad. Det var bara tre av åtta hanar i öppen klass som fick excellent så han var i gott sällskap. Han fick en mycket fin kritik.
 
"Molle" (Mountjoy Ticklish Timothy) Ägare familjen Hallin.

 Unghundsklass tikar bestod av "Gin" och "Diza". "Gin" vann med CK och "Diza kom tvåa med Excellent. De var så fina båda två och visades jättefint av Veronica och Sofie.

"Gin" (SEVCH RLDN Mountjoy Unclouded Unity) Ägare Veronica Forsberg 1:a unghunbdsklass med CK

"Diza"  (Mountjoy Undiluted Undine) Ägare Sofie Johansson & Elin Söderlind. 2:a unghundklass med Excellent.

Öppen klass tikar och där gick "Iza" som är kullsyster till "Gin" och "Diza". Det gick utmärkt och hon kom 4:a.

"Iza" (Mountjoy Undeniable Udele) Ägare Marie Larsson 4:a öppen klass med Excellent..

Nu var det dags för mig att springa in med "Peggy" i championklass. Jag var så nervös men det gick bra och min lycka var total när vi vann klassen!! Vi slog ingen mindre än "Fern" som har vunnit nästan allt. Ojojoj vilken seger!
Nu var det dags för bästa tikklass och vi fick springa, ställa upp, springa igen och vi vann igen! Och när jag tittade vilka hundar som stod efter Peggy så ser jag att "Gin" är trea och får CERT! Hennes första och både jag och Veronica var i sjunde himlen. "Gin" (SEVCH RLDN Mountjoy Unclouded Unity) Ägare Veronica Forsberg: 3:a Bästa Tik och CERT!!

Det var bara för mig att stanna kvar i ringen och nu var det dags för BIR och BIM! Undersköna Paco var bästa hane och jag hade inte stora förhoppningar. Men efter lång vånda för domaren så bestämde hon att Peggy var vinnaren! Peggy blev BIR! Då svimmade jag nästan av. Det var så otroligt att mitt lilla hjärtegryn Peggy vann över Paco! Lyckan var nu helt total. Jag blev alldeles vimmelkantig! 
BIM "Paco" (CH Barecho Play Now And Pay Later, domaren Cindy Pettersson BIR "Peggy"(SEU(u)CH FIUCH SEVCH LP1 LP2 RLDN&F&A&M Mountjoy Painted Peggy)

Vimmelkantig av lycka gick vi in med uppfödargruppen som fick hederspris och blev bästa grupp.  Nu tog en rätt lång väntan vid. Vi skulle in i finalringen.
Och där får vi så mycket beröm av den Norska domaren Kari Granaas Hansen som placerar oss 2:a!! Hon var mycket imponerad av fyra svart/vita tikar av så hög kvalitet! Ojojoj vad stolt jag blev.
BIS-2 Uppfödargrupp! Från vänster: Peggy, Diza, Iza & Gin!
Direkt in i BIS-jaktmeriterad och där blev "Peggy" 2:a!

Och till slut blev det dags för BEST IN SHOW och där blev vi 4:a!! Slutet på en helt fantastisk dag!! Vilken dag!

Stort stort tack Lotta, Marie, Carina, Veronica och Sofie. Utan er hade detta varit omöjligt! Ni är helt underbara som visar era hundar och ställer upp och väntar på finaler etc. Stort tack till Veronica och Ingela som fotograferade. Stort tack till alla som gratulerade mig.

Inga kommentarer: