tisdag 28 mars 2017

Dubbeldate!

Kan med glädje och stor förväntan berätta att både Sadie och Trudy har varit på date. Sadie och jag tog den låååånga resan till Skogn som ligger i närheten av Trondheim. Sadie var ett underbart ressällskap, lugn och glad hela tiden. Så kom vi då till Lise Tromsdal på kennel Cocoline. Där väntade "Hero" (Cocoline Dauntless Design) på sin nya flickvän. Sadie var lite tveksam först men efter ett par minuter  uppstod tycke och sedan var hon ytterst flirtig och det tyckte Hero var mycket trevlig.Det blev lyckad parning och förhoppningsvis blir det valpar om 63 dygn.
Det kan bli både svart/vita och leverfärgade/vita valpar. Jag förväntar mig valpar med stor social kompentens. Pigga, glada och redo att vara aktiva med vad familjen än hittar på. Om man är ute efter en tävlingshund så tror jag mycket på denna kombination. Exteriört tror jag att de kan bli lovande. 
"Hero" (Cocoline Dauntless Design) CERT på utställning, Godkänd Norskt Jaktanlgasprov när han var endast 9 månader! En genomsnäll och stabil hanhund som fungerar perfekt som sällskapshund och tillsammans med Lises flock med både vuxna hanar/tikar och små valpar.

"Hero"

"Hero"

"Hero"

"Hero"
"Sadie" (RLDN RLDF Mountjoy Sophisticated Sadie) CK på utställning och Rallylydnadsdiplom i Nybörjar och Fortsättningsklas. 2:a pris i Lydnad klass 3. Godkänd i högre spår. Godkän Nybörjarvatten. Hon gjorde ett strålande MH.

"Sadie"

"Sadie"


För tre veckor sedan var jag och Trudy på en lååååång resa till Danmark. Det gick bra när vi åkte till Danmark via Göteborg och färja. Men den blev extra lång på väg hem. Vi hamnade i kö och blev stående i flera timmar på E20 grund av snöoväder. Trudy var dock det perfekta ressällskapet glad, positiv och tålmodig. Hon blev väldigt kär i Dixon och gjorde allt för att få sin kavaljer att gilla henne. Och det gjorde han med besked. Så vi hoppas på valpar efter Trudy andra veckan i maj. Här blir det bara leverfärgade/vita valpar. Men båda föräldrarna har den fina mycket mörkt bruna färgen.  Även i denna kull förväntar jag mig mycket sociala valpar. Med stor plustecken för arbetslust och energi. Tror att även dessa valpar kommer att kunna bli lovande exteriört.

 
"Dixon" (DKCH(u) SEU(u)CH Cardhu Aint´n Got You) Utställningschampion i Danmark och Sverige mfl titlar. Han är en suprsnäll kille, social med både människor och andra hundar. Fungerar jättefint tillsammans med andra hanar. Har lämnat vackra och framförallt väldigt trevliga valpar.

"Dixon"

"Dixon"

 
"Trudy" (SEU(u)CH RLDN Mountjoy Tainted Trudy) Utställningschampion och rallylydnadsdiplom i Nybörjarklass. Startat på Nybörjarprov B, Nybörjarvatten och Norskt Jaktanlagsprov. Så nära att bli godkänd på alla tre, lite mer träning på stadga och avlämning så blir hon godkänd. Hon är även godkänd i anlagsprov på viltspårprov. Hon gjorde ett strålande MH och BPH.

"Trudy"

"Trudy"

"Trudy"

"Trudy" med matte Lee och fina BPH-rosetten 


 

Inga kommentarer: