måndag 1 maj 2017

Årets första vattenapportering.

Idag for jag iväg och tränade lite vattenapportering med Veronica Forsberg. Hon beklagade att hon inte hade någon kamera med sig. Båda hennes kameror var ur funktion. Men hon tog kort med sin mobilkamera istället. Stort stort tack Veronica för fina bilderna. Jag var bara så glad att vi träffades och tränade. Bilderna var verkligen en bonus.
Hur gick då träningen kanske ni undrar. Bra och dåligt. Men nu vet jag vad vi måste träna på, jag och hundarna. Bilbo är säkerheten själv. Småflickorna hade olika styrkor och svagheter. 
Lilla Yaffa har aldrig varit vid sjön, aldrig badat eller ens doppat tassarna. Så det blev bara en ytterst kort simning, men apportera fågel är hon urduktig på. Trots att hon bara har gjort det en gång innan. Det verkar lovande. 
Den andra ungdomen är Betty som simmar som en fisk och totalt struntade i både dummy och fågel. Hon skulle bara simma, totalt ointresserad av att apportera. Så sammanfattningsvis. En som är helt klar och apporterar allt. En som gärna apporterar men inte riktigt är bekväm med vatten och simning ännu. Och en som simmar som en fisk men behöver få intresse för apportering vid vattnet.
Men den klart lysande stjärnan var ju Bilbos brorsbarn, Eevee som trots sin ungdom både simmar och apporterar så otroligt fint. Bär länge länge på land utan en tanke på att släppa vid strandkanten. Vilken naturbegåvning.
"Bilbo" (SEU(u)CH SEVCH SE JV-14 RLDN RLDF Mountjoy Scallywag Sam)

"Bilbo"

"Bilbo"

"Bilbo"
"Yaffa" (Mountjoy Yappie Yaffa)

"Yaffa"

"Yaffa"

"Eevee" (Lost'n Found Eevee) ägare och uppfödare Veronica Forsberg. "Eevee" är efter "Kino" (SEU(u)CH SEVCH LPI RLDN RLDF RLDA Mountjoy Scurry Simon) och "Loka" (Lost'n Found Dancing In The Dark). 

Inga kommentarer: