tisdag 5 september 2017

Östra Cup 2017!

I söndags var det dags för Springer Östra Cup. Där tävlar man först i utställning, därefter är det vattentest och fälttest med apportering. Jag deltog med "Yaffa" som går i juniorklass på utställningsdelen och dsedan tävlar mot alla juniorer och unghundar. "Bilbo" deltog i öppen klass i alla tre delarna.
"Bilbo" började i utställningen och blev inte placerad. Han föll inte alls domaren i smaken. Sedan var det dags för "Yaffa" i utställning och hon blev bästa juniortik med hederspris. 
Camilla ställde ut Sonic och han blev 2:a i juniorklass med Hederspris.  "Tuva" blev 2:a bästa tik och bästa veteran! Stort grattis Camilla Jannesson för så fina placeringar. "Gin" blev 4:a bästa tik! Stort grattis Veronica Forsberg!

Nu gick vi ner till vattnet och "Bilbo" fick lite scenskräck precis som i Norge på jaktanlagsprovet. Men efter lite övertalning gick han ner i vattnet och hämtade anden och lämnade av den perfekt i handen. 
Nu var det "Sonics" tur och han kastade sig ut och simmade så fint, kom fram till anden, belv så förvånad och kollade på den. Sedan började han simma runt och kollade om det kanske fanns en dummy i närheten. Han är ju inte van att apportera fågel så det var inte så förvånande. Han simmade in och då fick jag tillåtelse att släppa Bilbo för att hämta in anden. Då blev det fart på "Sonic" då skulle han helt plötsligt ha anden, men det gick inte för sig enligt "Bilbo" som tog den från Sonic och de simmade gemensamt in med den. Mycket snopet för "Sonic" som nu gick miste om "sin" and.  
Lilla "Yaffa" simmade ut till anden, tog den och klättrade med lite möda uppför strandbrinken och lämnade av anden i hand till matte. Ojojoj vad glad och stolt jag blev.
Nu gick vi ner till fältet och "Bilbo" gick först av mina och han for in i ett snår och stötte två fasaner! Jag fick stopp på honom och sedan var det bra fart kan jag säga. Vilket tempo, vilken energi, tvärnit i skott och kast och en fin apport direkt i handen till mig. 
"Yaffa" hade nästan lika mycket fart och gjorde ett strålande arbete. Stannadse så fint i skott och kast och apporterade duvan jättefint direkt i min hand. Jag är så oerhört stolt över båda mina hundar.
"Sonic" gjorde ett fint arbete men ville inte ta duvan som var lite konstig. Men med lite övertalning så bar han den en bit och sedan tyckte han att man kan rulla sig på den lite.
"Gin" gjorde ett fint jobb på fältet.
Så till resultatet! Yaffa blev bästa jakthund i unghundsklassen. Sedan räknar man ihop utställningen och jakten och då får man fram en vinnare av Dual Purpose Unghund. Och det vann "Yaffa" också! Wow vilken duktig liten tjej, trots att vi knappt har tränat alls! 
"Bilbo" blev bästa jakthund öppen klass. "Gin" blev 4:a i Dual purpose öppen klass! Vilka fantastiska framgångar. Jag är så glad och stolt.
 
"Yaffa" (Mountjoy Yappie Yaffa) Bästa Dual Purpose & Bästa Jakthund i unghundsklass med mycket stolt och glad ägare/uppfödare!

 
"Yaffa" och "Bilbo" (SEU(u)CH SEVCH SE JV-14 RLDN RLDF Mountjoy Scallywag Sam) Bästa Jakthund Öppen klass.
 
Veronca Forsberg med sina duktiga hundar. "Eevee" (Lost'n'Found Eevee) som blev 3:a i jakt unghund och 4:a Dual Purpose. "Evee" är en dotter till SEU(u)CH SEVCH NOVCH RLDN RLDF RLDA LPI Mountjoy Scurry Simon. "Gin" (SEVCH RLDN Mountjoy Unclouded Unity) som blev 4:a i Dual Purpose och 4:a Bästa tikklass. Stort stort grattis Veronica! 
Bästa jakt unghund.

Bästa Dual Purpose Unghund.


Bästa jakt öppen klass.

Bästa Dual Purpose öppen klass.
Underbart vackra "Tuva" (SEVCH Hi-Design's Special Edition) ägare Camilla Jannesson blev 2:a av alla tikar och dessutom bästa veteran. Stort grattis Camilla och "Tuva"  


 
"Sonic" (Sieger's You're My Hero) ägare Camilla Jannesson och Monika Jansson blev 2:a juniorklass med HP. Stort grattis Camilla & "Sonic".


 

Inga kommentarer: