måndag 2 december 2019

Bilbo & Thilda rallylydnad Karlstad 2019.11.30

Jag och Åsa startade fredag eftermiddag mot Karlstad. Mörk, halt och mycket trafik. Att vi sedan råkade köra lite fel så tog det lite längre tid än vi hade planerat. När vi kom fram till hotellet så visade det sig att det inte hade registrerats att vi hade hund med oss. Men efter lite förvirring löste det sig på bästa sätt.
07.00på lördag morgon anlände vi till Dog-O-Ramahallen och vi installerade oss snabbt och effektivt. Cavaliersällskapet arrangerade och de gjorde de på ett utmärkt sätt. Trevliga funktionärer, ursnygga rosetter, snabba resultat och härlig stämning gjorde att det blev en bra dag trots att dagen blev låååång, vi var klara runt 19.00! Men ingen blev bortlottad utan alla fick starta! Stor eloge till klubben och domarna som slet hela dagen för vår skull!
Åsa var först till start och gjorde en mycket fin runda på 88 poäng och en kvalificerande runda! Start nummer två för Thilda och Åsa renderade i en perfekt utförd bana och fantastiska 100 poäng och dessutom klassvinst! Stort stort grattis Åsa & Thilda! Nu är det spikrakt upp i mästarklass för er.
Nu blev det min tur att starta med Peggy. Redan på första skylten blev det avdrag, sedan slog hon i hindret. Något litet fel och det blev 85 poäng, vilket iof inte är dåligt, men det krävs 90 poäng för CERT! Peggys och min andra runda gick bättre men med en ynka poäng från CERT kändes det lite surt!
Bilbo och jag klev in och startade bra, men nu blev det totalt svart i mattes huvud! -10 på grund av att jag gjorde fel! Så surt, nu visste jag att CERT inte var möjligt. Men jag skärpte mig och var hyperkoncentrerad, tog varje skylt tydligt och noga. Döm om min förvåning när det visade sig att vi inte hade gjort ett enda fel förutom min miss. Alltså 90 poäng och CERT! WOW! Så lycklig, så glad, helt otroligt. Detta var Bilbos tredje start och vi får CERT! Ok ladda om och vi gick in för nästa runda. Lika koncentrerad och fokuserad och vi fick ihop otroliga 97 poäng! Och CERT nummer 2! Vilken dag, vilken härlig dag!
Åsa Nybäck-Nakell och fantastiska "Thilda" (SEVCH RLDN RLDF RLDA SPHI LPI Hi-Design’s Absolute Exotic) som dessutom är mor till duktiga "Yaffa" (RLDN LD Startklass Mountjoy Yappie Yaffa)

Fina 100 poängs rosetten!

"Bilbo" ( SEU(u)CH SEVCH SE JV-14 RLDN RLDF RLDA LD Startklass Mountjoy Scallywag Sam) 

Inga kommentarer: