måndag 21 augusti 2023

Ellie, Hannah och Cayenne på Nybörjarprov B 2023-08-20

 For iväg till Knivsta för Nybörjarprov B. Kom i tid och undrade varför ingen annan kom. Upptäckte att jag var 1 timme för tidig! Men bättre att var ute i god tid än komma försent!

Åsa Nybäck-Nakell kom också tidigt med "Ellie".

Jag hade startnummer 5 med Hannah. Hon jobbade på fint, strulade lite med första apporten men den kom in. Andra apporten skötte hon helt perfekt. Godkänd! Wow vad glad jag blev. Visste inte om jag och Hannah var redo. Tog det som ett bra test på vad vi stod i träningen.

"Ellie" startade som nummer 11 och hon var så cool innan start. Lade sig ner och vilade. Men så fort Åsa kopplade loss och gav startkommando så jobbade hon på helt otroligt bra. Allt bara flöt på. Ojojoj vad imponerande att se henne. Och domaren sa att det var så enkelt att döma henne och hon blév godkänd!

"Cayenne" startade näst sist på dagen. Hon hade spänt hållit koll på skott och kast för de andra hundarna innan henne. Och när det blev hennes tur att börja sitt sök så blev det tvärnit. Hon gick hela tiden och sneglade på skytten. Hon väntade på att få apportera. Så det räckte inte till ett godkänt. Men hon blev så glad när hon fick apportera.

Nu har resultaten kommit in på SSRK prov och då visade det sig att "Ellie" hade högst poäng av alla startande den dagen och blev således provbäst! Vilken fantastisk lite hund hon är! Och så duktigt Åsa förde henne på provet!

Stort stort grattis Åsa och "Ellie"! Stort stort grattis till Veronica Forsberg och hennes fina "Ipa" som också blev godkänd! Stort tack för bilderna Veronica!

Stort stort stort grattis till Susanne Adehed och hennes underbara fieldspaniel "Cookie" som också blev godkända. 

Stort tack Springer Östra för ett jättefint arrangemang. Stort tack till domaren Hans Sundberg som gjorde ett strålande jobb. Gav trygghet och lugn till alla ekipage. Kom från Luleå med flyget klockan 10.00 och flög tillbaka klockan 18.00.


  

"Ellie" (SEVCH SPH1 SPH2 RLDN RLDF Mountjoy Eccentric Elin) ägare Åsa Nybäck-Nakell.

"Hannah" (Mountjoy Hearty Hannah)

Stolta förare! "Ellie" och Åsa, "Hannah och Monika.




Alla som blev godkända med domaren Hans Sundberg som står i mitten med orange väst!

Inga kommentarer: