tisdag 19 december 2023

Stockholm Hundmässa 2023-12-10

 Stockholm Hundmässa gick av stapeln den 9 och 10 december. Jag var där på söndagen den 10 december. Först hjälpte jag till att visa vackra "Tosca" som är en Field Spaniel. Sedan blev det liten paus innan Springarna startade. För första gången på nästan 30 år så kunde jag i lugn och ro titta på bedömningen och umgås med alla underbara springervänner från när och fjärran. 

Mina underbara valpköpare ställde sina hundar och vi gick på slutet in och visade uppfödargruppen. Stort tack att ni hjälpte till med gruppen.

Stort Tack och Stort Grattis till fina resultat Veronica, Lotta, Jenny.

Först ut var tikarna i en ring och där startade"Gin" (SEU(u)CH SEVCH RLDN Mountjoy Unclouded Unity) ägare Veronica Forsberg. Fint visad av Jenny Jadsjö. Hon blev 3:a i veteranklass med CK.

Sedan var det dags för hanarna som hade en annan ring och en annan domare. I unghundsklass ställdes "Koda" (Mountjoy Idyllic Ian) ägare Lotta Hallin. Fint visad av Lotta och fick ett starkt Very Good. Han behöver mogna i sin kropp. Men han visade sig så fint.

"Poker" (Mountjoy Husky Hugo) ägd och visad så fint av Jenny Jadsjö. De vann jaktklassen med CK och fick väldigt fina ord av domaren. I bästa hanhundsklass stod det och vägde länge, länge och till slut blev han 5:a med ResCERT,  helt otroligt bra!


Sist ut av alla individuella starter blev veteranklass hanar. Och där deltog "Molle" (SEU(u)CH Mountjoy Ticklish Timothy) ägd och fint visad av Lotta Hallin. De blev 3:a med Excellent.

Sist ut av allt i ringen var uppfödargrupperna och då deltog denna kvartett. Från vänster: Molle, Poker, Koda och Gin. Vi blev 2:a med Hederspris vilket var så hedrande. 



söndag 3 december 2023

Ester pedagoghund och kändis från Nerikes Allehanda!

 Fick härliga nyheter från Maja Sandberg! Hon och "Ester" har blivit intervjuade i Nerikes Allehanda. Tänk att lilla "Ester" har vuxit upp och blivit en sådan klok och duktig hund. 

Stort grattis till ett fantastiskt jobb med "Ester". 

Mountjoy Festive Faith - " Ester" 8 veckor.


 "Ester" 8 veckor och hela familjen  Sandberg.