tisdag 26 oktober 2021

Club Show del 2 - Hanarna 2021-10-23

Först ut på Club Show på lördagen var alla valpar i två åldersgrupper. Sedan var det dags för hanarna och samma sak där,  man börjar med de yngsta. Första klassen är juniorklass och där får hundarna vara mellan 9 månader upp till 18 månader. 

Jag är så glad och stolt att så många kom och visade upp sina vackra, busiga, levnadsglada gossar!

Aston debuterade i officiell klass och han var precis 9 månader. Svårt att tävla mot andra hanar som är 18 månader och 9 månader äldre. Det var hela 8 hanar anmälda i denna klass. Han fick Very Good med jättefin kritik. Grattis till fin debut.

"Aston" ( Mountjoy Genial Gilbert) ägare Camilla Hellmark

"Aston"

"Aston"

"Aston" visad av mig. Jösses vilket tempo han har!

"Aston"

Sedan var det dags för unghundsklass där man får vara upp till 24 månader. Där var det dags för "Ecco" som hade åkt hela vägen från Danmark för att ställa ut på denna utställning. Så underbart att få träffa "Ecco" och husse Klaus. Sist jag såg honom var han 8 veckor. Att få möjlighet att träffa honom och se hur han har utvecklats både exteriört och mentalt var verkligen en superbonus. Stort tack till Klaus att han gjorde den långa resan. Det uppskattar jag enormt. Vilken supertrevlig hund han är. Framåt, social och helt oberörd av den nya miljön. Han blev kär i alla vackra tikar och ville leka med alla andra hundar. Han uppförde sig helt exemplariskt i ringen trots minimalt med träning. Ecco fick Excellent men blev oplacerad, men det var hela 11 anmälda hanar i klassen. Grattis till en jättefin debut i utställningsringen. 

"Ecco" (Mountjoy Eligible Ecco) ägare Klaus Martinus Pedersen


"Ecco" 


"Ecco"

"Ecco"

Nu var det dags för öppen klass, där de får vara från 15 månader och äldre. Här var det Sigges tur att äntra ringen. Han gjorde det så fint och fick Excellent men ingen placering. Hela 13 startande hundar i öppen klass. Grattis Karin och Sigge.

"Sigge" (Mountjoy Facetious Fabian) ägare Karin Norrby



"Sigge" 

"Sigge" 

"Sigge" 

"Sigge" 

Sist ut av hanarna från kennel Mountjoy var Bilbo som startade i veteranklass där de måste vara minst 8 år för att få starta. Det var 3 hanar i hans klass och han blev 3:a med CK. Domaren skrev: 8:åring i strålande kondition. Ojojoj vad stolt jag blev. Min underbara Bilbo, mattes lilla gosse är plötsligt en veteran!

"Bilbo" ( SEU(u)CH SEVCH SE JV-14 RLDN RLDF RLDA LD Startklass Mountjoy Scallywag Sam)

"Bilbo"

"Bilbo"


Inga kommentarer: