söndag 6 december 2009

Valpkurs P-Kullen


Från vänster sittande Jakob & "Whiskey", Christina & "Uni", Carina & "Peppsi", Elin & "Perry", från vänster stående Peder & "Persson", Henny & "Panther", Monika & "Peggy",

Idag var det dags att träffas för första gången på valpkurs för P-kullen och även för lilla Uni och Christina Jungner en 7 månaders valp som hon har fött upp själv. Alla kom så det var totalt 7 valpar som började kursen med att leka och bekanta sig med varandra, och vi männsikor började med en liten fika. Sedan körde vi igång med passivitet och det uppskattades inte av valparna, men det var mycket nyttigt och en lärorikt erfarenhet både för valparna och ägarna. Vi fortsatte med belöningsteknik och belöningens betydelse, lite apportering, sitt och ligg, inkallning med pipa och en massa andra saker. Liten vinge fick alla pröva på att apportera och det var verkligen stort intresse och alla fick med sig några vingar hem, för vidare träning. Kaninskinet la Peppsi beslag på och ville inte släppa det ifrån sig.
Det var helt underbart för mig som uppfödare att se alla valparna igen nu när de är tre månader. STORT TACK till er alla för att ni kom så mangrant. Ni är så ambitiösa och vill så mycket med era valpar. Ni är toppen!

Inga kommentarer: