söndag 3 januari 2010

Valpkurs P-Kullen 2:a träffen!


Från vänster Persson & Maria, Perry & Elin, Peppsi & Carina, Peggy & Jasmina, Panther & Henny.

Först vill jag önska alla en GOD FORSÄTTNING på det nya året!
Jul & Nyår har förflutit i lugn och ro. Nyår är alltid en skräckupplevlse. Skall någon hund få en raket eller smällare på sig och få ett trauma för resten av sitt liv, eller skall vi klara oss helskinnade ett år till? Detta nyår blev lyckat för inget otäckt inträffade för hundarna. Vi har alltid min mammas lilla lundehund Tuss hos oss under nyårshelgen, för hon fick en skräckupplevelse på nyår under sitt första levnadsår och det sitter fortfarande kvar som ett trauma för henne. Vi människor inmundigat god mat & dryck och unnat oss lite extra under de sköna helgerna. Långa lata dagar, som laddar upp batterierna inför det kommande året, har varit mycket skönt. Även hundarna har fått lite extra av både uppmärksamhet och godis i matskålarna.
Tuva får mycket extra både matmässigt och även omsorgsmässigt, hon är mycket tung nu och snart är det dags för valparna att komma. Och hon är gosig och vill vara nära, hon älskar när vi klappar henne på magen och nu är den så stor så nu är det mycket att klappa.
Lördagen den 2 januari tillbringade jag med 10 intresserad, engagerade och vetgiriga springermänniskor som vill lära sig och sin hund lite om jakt med spaniel. Det var Grundkurs 1 som jag är instruktör för. Det är mycket inspirirerande att så många vill gå dessa Grundkurser.
Söndagen den 3 Januari tillbringade jag med mina valpköpare. Och de är helt underbart intresserad & vetgiriga och tränar på så jättefint med sina valpar från P-kullen. Denna gång var det Perry, Persson, Peppsi, Peggy och Panther som kunde komma. Vi hade en bland annat en liten sökövning, inkallning med pipa, pröva på vilt, och alla tog upp bar den lilla duvan. Sedan blev det ringträning där vi tränade valparna att stå still, springa fint i koppel och lite allmänt om hur man ställer upp en springer. När vi hade tränat och fikat så blev det fotografering och sedan hopp och lek för valparna, och det gjorde de med besked. Nu är det inte riktigt en månad kvar till nästa träff och då blir det sitt med pipa och en massa annat.

Inga kommentarer: