fredag 28 maj 2010

MH för O-kullen

Nu har delar av O-kullen varit på MH. Spännande intressant och ett viktigt led i utvärderingen av kullen mentalt och funktionellt. STORT tack till Lizette & Anette som ställde upp.

Regnet strilade ner hela dagen så det var blött & kallt. Men hundarna brydde sig inte, det var bara vi människor som tyckte att det var trist väder. Femton(15) Springer Spaniels och en tollare blev beskrivna denna helg i Springer Östras regi. Alla 16 gjorde hela beskrivningen och kan titulera sig med känd mental status.

Först ut var "Ossian"(Mountjoy Oblivious Ossian), sedan var det "Oswald" (Mountjoy Ogle Oswald) och Lizette Boström som startnummer två, startnummer tre var "Bazze" (Windcraft Challenger) och Maria Herbertsson, far till Q-kullen. Som startnummer fyra kom "Lava" (Mountjoy Optimistic Olivia) & Anette Ringbom. "Ozzie" (Mountjoy Officious Ozzie) fick tyvärr kennelhosta och kunde inte vara med. Men "Ozzie" skall gå på MH till hösten istället. Tyvärr blev det inga bilder på "Lava" för jag glömde kameran i fikarummet, trist! Här kommer en hel drös med bilder från dagen.

Nu har tre stycken i O-kullen både gjort en Funktionsbeskrivning(FB)& Mentalbeskrivning Hund(MH). Nu skall vi träna på och nästa mål är start i anlagsklass viltspårprov.


"Ossian" (Mountjoy Oblivious Ossian) "Hantering"


"Leken"


"Lilla bytet"


"Aktiviteten"


"Avståndsleken"


"Dumpe"


"Skramlet"


"Spökena"


"Leken innan skott"


"Skott"


"Bazze" (Windcraft Challenger) "Leken"


"Lilla bytet"


"Avståndsleken"


"Avståndsleken" - Bazze har fått trasan.


"Dumpe"


Skramlet"


"Spökena"


"Leken innan skott"


"Oswald" (Mountjoy Ogle Oswald) älskar att leka med trasan.


"Lilla bytet" - Full fart mot "haren"(trasa i snöre)


"Dumpe"


Vad var det här för konstigt skrammel....


"Spökena" - Nää matte... vilka konstiga typer!


ÅÅhhh vad kul med den roliga trasan igen!

Inga kommentarer: