torsdag 12 augusti 2010

Träningsdag för O & P-kullarna

Redan på fredagen den 6 augusti anlände det första ekipaget och sov över inför lördagens träningsdag för O & P-kullarna. På schemat stod viltspår och fältarbete & apportering. Förmiddagen ägnades åt viltspår. Vi kollade av var de olika ekipagen befann sig i utbildningsnivå. Och alla fick tips efter nivå och kunskapsbas. Alla fyra hundarna spårade jättefint. ”Oswald” (Mountjoy Ogle Oswald) & Lizette är helt klara för start i anlagsklassen.
”Panther” (Mountjoy Pearless Panther) och Henny behöver bara lägga några spår till så är han klar att starta i anlagsklassen han också. Han har lite bråttom i spåret så han måste lära sig att vänta på matte. Henny har lagt lite väl lätta spår till sin gosse, han behöver lite utmaningar. Och nu när matte såg att det gick bra att kräva lite mer av "Panther" så kommer han att bli en utmärkt spårhund, för den gossen har energi och näsa som räcker hur långt som helst!
Sedan var det dags för ”Google”(Mountjoy Qindly Qeegan) eftersom de missade senaste valpkursen för Q-kullen när vi var ute och spårade så anslöt Angelika denna dag. ”Google hade gått några korta spår innan, men jag lade ett 300 meters spår med flera vinklar och några andra små klurigheter och det löste han jättefint. Han kommer att kunna gå sitt anlagsspår så fort han fyller 9 månader!
Jag hade även bjudit in ”Aslan” (Svingelskogen's A Beautiful Mind) och Isabell Åmark. ”Aslan” är en kusin till O-kullen genom mamma "Jippie" (Mountjoy Nibbly Nitty) som är kullsyster med "Elin" (SEVCH Mountjoy Nimble Nina) som är mor till min O-kull. "Jippie" gick tyvärr bort alldelses för tidigt i sviterna efter att ha blivit påkörd av en bil! Detta blev debuten i spårskogen för ”Aslan” och det gick jättebra. Han fick två korta spår för att komma igång på ett bra sätt. Regnet hängde i luften, men det började att regna först när vi satte oss i bilarna för transport till ett matställe. Det vräkte ner under hela lunchen, tala om tur med vädret!

Precis när vi skulle ut i i markerna för att köra lite fältträning och apportering så slutade det att regna. Alla hundarna jobbade på jättebra, apporterade fint och avlämningarna fungerade hyfsat, några sökövningar prövade vi på också. Nu var hundarna riktigt trötta och det var förarna också. Blöta var vi också, för även om det inte regnade så var det blött i gräset och hundarna var blöta. Så det var mycket skönt att åka hem, äta lite och krypa upp i soffhörnet och prata springer och en massa andra saker med Isabell som sov över till söndagen. Då vi åkte till sjön för vattenapportering. Då fanns även tid för mina hundar att få lite träning. När Isabell åkte hem var jag rejält trött, då hade jag varit i full gång i tre dagar.

Tyvärr blev det inga bilder denna dag. Men nedan ser ni några bilder på hundarna från annat tillfälle.

"Panther"


"Google"


"Aslan"


"Oswald"

Inga kommentarer: