onsdag 20 juni 2012

Klara 2001.09.09-2012.06.19

Fina fina "Klara"
Igår fick jag ett mycket sorgligt besked. "Klara" (LP1 SEVCH Barecho Keep In Mind) har gått ur tiden.  "Klara" var en fantastisk hund som hade allt. Både ett vackert yttre och en enorm arbetslust och följsamhet. Hon hade det man kallar "Will to please". Hon tyckte att det var lika kul att gå på hundutställning som att spåra, träna lydnad eller jobba på fältet. Hon var en utmärkt mor och hon var flockens okrönta ledare.BIS-1 Dual Purpose Östra Cup.
Hon blev godkänd på Springerklubbens första Grundprov, Godkänt Spår och vattenprov. Viltspårchampion. BIS-1 på Östra Cup och BIS-1 på Springer Östras Open Show. Lydnadsdiplom i klass 1, 1:a pris i klass 2 och 2:a pris i klass 3. Uppflyttad till Lägre klass spår. När det var Junior handling tävling på Stora Stockholm för ekipage från hela norden så blev hon 3:a. Sedan deltog hon med två olika handlers i World Dog Show, det spelade ingen roll hur lång dagen blev, man behövde bara säga hennes namn så gick svansen på henne, även om man höll i den så viftade svanstippen. När vi sedan passerade förbi Tullens monter sent på em och hon efter en lång dag på Word Dog Show så sprudlade hon av arbetsglädje och bara pockade på att få gå fot, de ville köpa henne. Det är sådana hundar vi vill ha i Tullen!


Hon var i sanning en allroundhund. Men det är som den underbart vänliga och levnadsglada kompis som jag minns henne bäst.  Hon var en lugn och trygg klippa för valpar och unghundar. Hon skrämde aldrig någon hund utan hon fick alla att känna sig välkomna och trygga. Detta gällde lika mycket för människor.
Efter pensioneringen flyttade hon upp till Isabell Åmark med familj i Tierp. Där njöt hon av långa skogspromenader eller bara slappa ute i gröngräset. Nu går mina tankar till er i er stora sorg efter en högt älskad familjemedlem. Hon saknas av oss alla som fick förmånen att lära känna henne.

Jag vill rikta ett stort tack till Helen & David Björkman som sålde henne till mig. Stort tack till Josefin Hamilton som hjälpte mig att välja just "Klara". Och ett STORT tack till hela familjen Åmark för att ni har tagit hand om "Klara" så fantastiskt fint under så många år. Det är ett privilegium att ha fått äga och lära känna en sådan underbar hund.Inga kommentarer: