onsdag 27 juni 2012

Peggy 1:a pris LKL1

"Peggy" (SEVCH RLD N RLDF Mountjoy Painted Peggy)
Idag bar det iväg på kvällstävling efter jobbet. Jag åkte med Lotta Simonsson som tävlade med sin Schapendoes "Pekka". SMHI hade lovat moln men inget regn. När vi körde in på parkeringen till Uppsala Brukshundsklubb så vräkte regnet ner. Tjohej vad kul det kändes.... nej skämt åsido, det var jättetråkigt. Men lagom till första start så sprack molnen upp och solen tittade fram lite då och då och regnet upphörde helt. "Pekka" hade inte sin bästa dag och fick ett tredje pris i klass 2.
Trots att jag gjorde ett förarfel i läggandet med en 0:a , så lyckades vi få ihop 162 poäng och ett 1:a pris. Peggy var superduktig och vi fick följande poäng: Platsliggning & Tandvisning 10 poäng, Linförighet 6,5poäng, Läggande 0 poäng, Inkallande 9,5 poäng, Ställande 10 poäng, Apportering 9 poäng, Hopp över hinder 10 poäng och helhetsintryck 8 poäng. Vi kom på prispallen också, en god 3:e plats av 10 deltagare!
Jag är supernöjd med min duktiga hund som har fått alldeles för lite träning. Men ändå sätter ett 2:a pris endast 3 poäng från 1:an och sedan ett 1:a pris i nästa start bara 10 dagar emellan. Självklart kommer vi att träna och satsa på att få två 1:a pris till i denna klass. Vi behöver mer tävlingsrutin innan vi försöker med nästa klass. Nästa tävling blir appellklass spår på lördag. Sedan ska vi till Club Show (utställning) i början av juli.

Inga kommentarer: