onsdag 1 januari 2014

Året som gått del 2.

Som uppfödare är jag mycket nöjd och glad med 2013. Jag har underbara valpköpare som tar hand om sina hundar på bästa sätt. 

En stor eloge till alla valpköpare i R-kullen. De kom mangrant till helgen med Funktionsbeskrivning (FB) på lördag och Mentalbeskrivning (MH) på söndag. Det var bara Mountjoy Rigorous Ralph som inte kunde komma på grund av att matte fick lunginflammation. Alla fick känd mental status, med andra ord de gick igenom hela MH banan. När sedan sex av kullens sju valpar går iväg och höftledsröntgar sina valpar  då blir man så lycklig. Alla 6 har dessutom A på höfterna! STORT STORT TACK till er alla som har valp i R-kullen. Ni har bidragit enormt mycket till min avelsutvärdering och för rasens bästa.

STORT STORT TACK till er alla som har tävlat med era hundar under 2013!

Stjärnor under 2013!

Åsa Nybäck-Nakell och "Sunny" (SEVCH RLD F RLD N Mountjoy Qatchy Qloudy) har haft ett fantastiskt år! Godkänt Nybörjarprov B & Godkänt Nybörjarvatten! Viltspårprov 1:a pris i öppen klass.1:a pris i Lydnad klass 1, Godkänd i Rallylydnad Fortsättning. Excellent på utställning. 
Isabell Åmark och "Aileen" (RLD N Mountjoy Rapid Rapunsel) går från klarhet till klarhet. De tog har tävlat i Rallylydnadens Nybörjarklass och har tagit 3 godkända resultat och då fick de diplom = RLD N. Sedan har de startat på viltspårprov och blev godkända i anlagsklassen.
Carina Grandin och "Peppsi" (SEVCH Mountjoy Precious Peppsi) har tävlat i Rallylydnad Nybörjarklass och har ett Godkänt resultat. Excellent på utställning.
Anette Ringbom och "Lava" (LP1 LP2 Mountjoy Optimistic Olivia) har debuterat storstilat i klass 3 med ett 2:a pris som bästa resultat!
Elin Söderlind och "Perry" (SEVCH LP1 Mountjoy Particoloured Perry) blev BIS-3 på Östra Cup och 2:a i Dual Purpose öppen klass på östra Cup. De har fått CK x 2 på utställning.
Angelika Olsson och "Google" (Mountjoy Qindly Qeegan) har tävlat lydnad i klass 1.  De har som bästa resultat fått ett 3:dje pris. Men jag vet att de kan bättre. De fick 170 poäng och ett 1:a pris förra året. 2014 blir året när nervositeten släpper och allt fungerar för teamet Angelika och "Google". På utställning fick de Excellent och kom 3:a i ökkl.
Ann-Sophie Lindahl och "Qalle" (Mountjoy Quindred Qarl) var hemma på en snabbvisit till Sverige och hann ned ett viltspårprov. De blev godkända i anlagsklassen med bravur! De har även varit på en utställning hemma i Norge och de fick Very Good.
Ann-Sophie Lindahl och "Sascha" (Mountjoy Relaxed Roxanne) har varit på utställning hemma i Norge och fått Very Good. De har även klarat av FB, MH och är HD röntgad med A.
Yvonne Hagström och "Bella" (Mountjoy Qandid Qarin) har varit på utställning 2 gånger och fått excellent och även 3:a i ökkl.
Christel Andreé och "Ossian" (LP1 Mountjoy Oblivious Ossian) har varit på utställning och fick CK på Club Show och blev 4:a i öppen konkurrensen, Sedan blev han 3:a bästa hane på Springer Östras Open Show och även BIR öppen på Springer Mellans Open Show.

Inga kommentarer: