tisdag 31 december 2013

Året som gått del 1.

2013 började tungt rent privat. Sorgearbetet efter min mor var fortfarande pågående. Jag beslöt att flytta, vilket i sig var en dröm som gick i uppfyllelse. Men ibland är livet för tungt att man inte kan uppskatta det goda. Hela våren hade jag dåligt med energi. I maj flyttade jag och samtidigt hade jag en underbar valpkull efter "Svea" (RLDN Hornötorpets Chocolate Dream) och "Qompis" (Mountjoy Qareful Qonrad) ägare Mona & Lars Robin. 

S-kullen 7 veckor


Energin var slut, jag orkade varken träna eller tävla i någon större omfattning.. Men framåt sensommaren kom jag igång lite, tack vare mina goda vänner och årets avslutades med en liten spurt.


"Peggy"
"Peggy" (SEVCH LP1 LP2 RLD N RLD F Mountjoy Painted Peggy) och jag stretade på i lydnad klass 2. Att det blev så många tävlingar innan den sista 1:an trillade ner, beror enbart på mig. Jag tränade för lite, för ofokuserat och för slarvigt. Dessutom höll jag på att mista "Peggy" hon blev akut sjuk i vad vi trodde var magsjuk. Det visade sig vara en brusten livmoder och det var hårfint att hon överlevde. Det var en chock att nästan förlora henne. Sorgen var stor när jag insåg att jag inte kunde få en avkomma efter henne. Men idag är jag glad att hon mår så bra och att vi har många år framför oss. Resultaten för året för mig och "Peggy" blev LP1 och LP2. Ett 1:a pris i Öppen klass viltspår. På utställning tog hon först 3 CK och sedan fick hon CERT och BIR! Vilken fantastisk känsla att få CERT och sedan springa till oss ett BIR!  Vi blev BIS-2 på Östra Cup. Tyvärr blev det stolpe ut på våra starter i Nybörjarprov A & B.

"Elin"
"Elin" (SEVCH LP2 RLD N RLD F Mountjoy Nimble Nina) ställdes ut några gånger och lyckades få ResCERT och 3:a i bästa tikklass. Även på Springer Östras Open Show blev hon 3:a bästa tiklass. Hon blev dessutom BIS-1 & BIS-2 i Jaktklass på SSRK utställning. En 1:a och HP på vailtspårprov var det enda arbetsmässiga vi gjorde under året.
 "Ruth"
"Ruth" (RLD N RLD F Mountjoy Rebellious Ruth) mitt lilla energiknippe bara gick och skrotade. Jag anmälde henne till Nybörjarvatten. Utan någon direkt träning så chansade jag och hon levererade så fint. Men mest häpnadsväckande var att hon gick i topp på Östra Cup. BIM på utställningen, bästa unghund på jaktdelen och till slut BIS-1. Vilken fantastisk underbart och överraskande seger. Lilla yrhättan bara levererade. Hon fick CK på utställning och blev godkänd i anlagsklass viltspår. Vi tränade på och fick 6 godkända resultat i Rallylydnad och två titlar Rallylydnadsdiplom i både nybörjar som fortsättningsklass. Jag anmälde henne även till Nybörjarprov, en ren chansning som ej gick vägen. Hon har även deltagit på Funktionsbeskrivning (FB), Mentalbeskrivning (MH), HD röntgen med A. 

"Ragnar"
"Ragnar" (Mountjoy Residential Ragnar) som jag samägde med Christel Andreé kom hem i november. Vi beslöt att det blev bättre om jag hade honom. Jag rivstartade rallylydnadsträningen och anmälde till en tävling. Men han var inte riktigt klar för start och jag klantade mig så vi blev underkända. Men nästa tävling gick bättre och vi fick ett godkänt resultat. Vi är anmälda till två
tävlingar till men det blir start 2014. Vi hann med ett viltspårprov och fick godkänt i anlagsklassen.Han har också genomfört FB & MH. HD A och Ögon u.a

Så året som började så tungt slutade riktigt bra trots allt. Jag kommer att dra ner mitt engagemang i Springer Östra och Springerklubben för jag är otroligt sliten och uttömd på energi.Nu ser jag fram emot 2014 och hoppas att det ska bli ett ljusare och mer energifyllt år. Jag ska absolut träna mina hundar mer och framförallt mer noggrant och strukturerat. Jag hoppas att vi ses på tränings och tävlingsbanor under 2014.
"Ruth" BIS-1 Östra Cup!
Mina duktiga tjejer! Jag är omåttligt stolt och glad. "Ruth" BIS-1, Bästa Jakt Unghund, Bästa Dual Purpose Unghund. "Peggy" BIS-2, Bästa Dual Purpose Öppen klass.
"Ragnar" min duktiga kille som har tränat Rally i 4 veckor och blir godkänd i Nybörjarklassen.
"Peggy" LP1 & LP 2 under 2013.

1 kommentar:

Arlo sa...

Jag visste (naturligtvis) inte att även du mist din mor nyligen. Det är en smärtsam upplevelse som väl aldrig riktigt släpper taget om en.

F ö är jag glad att ha lärt känna dig och dina fina hundar, även om det också hade en tragisk bakgrund.

2014 kommer att bli såååå bra, eller hur?

Arlo och jag ska göra vårt bästa för det!

Kram
BMW o Arlo