söndag 16 november 2014

Träningsdag i apport och rallylydnad.

"Aileen" (RLDN RLDF Mountjoy Rapid Rapunsel) 
Det kom ett önskemål från några valpköpare från S & T-kullen om en träningsdag. Vi bestämde att det skulle vara kul med apportering och rallylydnad.Vi möttes hemma hos mig vid 09.00. Vi började med att jag trimmade fyra av deltagarna, Trudy, Kino, Tuva och Terry. Aileen var redan trimmad så där krävdes ingen frisering. 

Efter trimningen blev det en snabbfika och sedan blev det apportering av alla roliga föremål som jag har, kanindummies från 40 gram, 800 gram upp till 2,5 kg, vanliga dummys, fågelvingar, specialdummys som ser ut som fasaner och kaniner, roliga leksaker mm. Alla jobbade på så otroligt bra. "Aileen" briljerade med att apportera allt. Bland annat den stora fina kaninatrappen.
Vi gick igenom dirigering åt höger, vänster, linjetag och "Ut". Avlämning, "Ta den då", "Dutten". Nu blev det mycket att fundera på för deltagande ägare!

 Vi tog en gemensam lunchpaus, alla hade med sig egen matsäck. Trevlig samvaro med frågor och svar på många olika saker. Det är så bra när man samlas såhär, alltid lär man sig något nytt. Vi tog det lugnt i en timme för de unga hundarna behövde tid att samla kraft och energi för ett pass i Rallylydnad. Helt plötsligt blev det bråttom ut. Dagens ljus tar snabbt slut i november. Men vi hann köra ett rejält pass. Alla var helt utmattade när vi slutade. 

Det är så spännande med två helt nya ekipage som tränar för start i Nybörjarklass,  Malin Sandberg-Sjöholm med "Terry" (Mountjoy Tempted Terry) & Maria Harling  med "Tuva" (Mountjoy Taffy Torrie). Sedan är det "Maja" Magnhild Löfstedt med "Kino" (SEVCH Mountjoy Scurry Simon) som bara har en start kvar i nybörjarklassen och sedan satsar på fortsättningsklassen. Isabell Åmark tränade med "Trudy" (Mountjoy Tainted Trudy) inför nybörjarklassen och "Aileen" (RLDN RLDF Mountjoy Rapid Rapunsel) som tränar inför avancerad klass! Ska bli så spännande att följa deras utveckling fram mot start i rallylydnad.
Detta var mycket trevligt. Vi får försöka att ha lite fler träningsdagar, synd bara att det är på väg mot vinter, det är inte så skoj att träna utomhus i kyla och mörker. Men på något vis ska vi väl kunna få till det!

Här kommer en underbar bild från Isabell Åmark. Den är tagen för några veckor sedan, när Bilbo var på besök hos Isabell. Från vänster:"Aileen, "Trudy" och "Bilbo" (RLDN Mountjoy Scallywag Sam)




Inga kommentarer: