söndag 24 januari 2016

Utställning i Kumla.

Igår for jag och Camilla Jannesson iväg med 6 hundar i bilen. Målet var SSRKs utställning i Kumla. Vi hade förberett oss på att det skulle vara riktigt kallt. Men kylan gav med sig och det var riktigt drägligt. Hundarna var ordentligt påpälsade och vi hade förberett med kartong och varma dynor som underlag. Ingen frös och det var bra. Domarändring i sista stund. Första gången vi ställde ut för denna domare. Alltid intressant att ställa för en rasspecialist. Tack till SSRK SSRK Bergslagen som anordnade en jättefin utställning. Allt flöt på så fint och smidigt.
Stort tack alla mina valpköpare som hade anmält sina Mountjoyare. Stort tack till Anna Aksell som hjälpte till att visa hund i uppfödargruppen. Stort tack till Petra Plumridge som fotade hundarna i ringen och hjälpte till att borsta och förbereda Gin när vi var inne i bästa hanhund. Gin lyckades krypa ur kopplet och kom rusande in i ringen till mig och "Kino" med en väldigt glad uppsyn, det livade verkligen upp den allvarliga stämningen. 
Stort tack till Camilla som visade hund och hjälpte till med fotograferingen. Vad gjorde jag utan dig!
Resultat ser du i bildtexterna.
"Semla" (Mountjoy Veracious Velvet) ägare Petra Plumridge. De blev 4:a i valpklass Stort grattis Petra & "Semla".

Stor koncentration i ringen innan det var deras tur.

"Semla" & Petra
 
"Diza" (Mountjoy Undiluted Undine) & Sofie Johansson debuterade i juniorklass med excellent och jättefin kritik. Stort grattis Sofie och "Diza".

Sofie och "Diza".

"Gin" (Mountjoy Unclouded Unity) ägare Veronica Forsberg, blev 3:a juniorklass med Excellent i en stor juniorklass. Hon fick en jättefin kritik. Stort Grattis Veronica & "Gin"

"Molle" (Mountjoy Ticklish Timothy) ägare Lotta Hallin fick idag ett VG.

Matte Emma och fina "Molle" Du är så duktig med honom Emma. Jag är verkligen imponerad.

"Kino" (SEVCH RLDN RLDF Mountjoy Scurry Simon) ägare Magnhild Löfstedt. Blev 2:a i öppen klass med CK! Stort grattis Magnhild & "Kino".
"Tuva" (Hi-Design's Special Edition) ägare Camilla Jannesson vann sin klass med Excellent. Stort grattis Camilla & "Tuva".
  
"Trudy" (EUR JV-15 RLDN Mountjoy Tainted Trudy) äagre Lee Pohl pch Monika Jansson blev 3:a i unghundsklassen med Excellent. Stort grattis Lee och "Trudy". Bilden är från MyDog då alla bilder från Kumla på "Trudy" blev suddiga.
"Peggy" (SEU(u)CH FIUCH SEVCH LP1 LP2 RLDN&F&A&M Mountjoy Painted Peggy) blev bästa jaktmeriterade med CK och BIS-1 jaktmeriterad. Stort tack Camilla!

"Bilbo" (SEU(u)CH SEVCH SV JV-14 RLDN Mountjoy Scallywag Sam) blev 2:a i Bästa Hanhundsklass! Härligt! Stort tack Camilla. Han var verkligen peppad igår. Domaren fick be Camilla att springa lite långsammare. Han ville bara visa upp sig med den energi och glädje han har.

Uppfödargruppen fick hederspris med följande kritik: Grupp bestående av tre kombinationer. Utmärkt storlek. Välkroppade och välgående springar där uppfödaren klart visar vad hon vill. Vackra huvuden men ett observandum, inte mera läpp. Utmärkt benstomme och tassar. Gratulerar till en fin grupp.

Först är det jag och "Kino", Anna Aksell med "Bilbo", Camilla Jannesson med "Peggy" och Sofie Johansson med "Diza"Inga kommentarer: