söndag 11 september 2016

Qalle & Sascha Nordiska Viltspårchampions!

Idag är en alldeles fantastisk dag. Idag har Ann-Sophie Lindahl och hennes två hundar "Qalle" och "Sascha" varit i Finland på viltspårprov.
Ann-Sophie bor i Norge och har först meriterat sina hundar i Norge till Norska Viltspårchampions. Sedan har hon varit i Sverige och fått 1:a pris i öppen klass och då blev de Svenska Viltspårchampions. Nu var de således iväg till Finland. Vilket i sig är en otrolig prestation. Hemifrån Bövågen är det 100 mil till Stockholm, sedan har hon tagit färjan till Åbo och kört därifrån till provplatsen. 
"Sascha var först ut och gjorde en strålande prestation, efter en rovdjurskontakt i spåret blev hon lite försiktig. Men hon genomförde det så fint. Lite otäckt då domaren trodde att det var varg. Men efter en noggrann kontroll efter spårslut så konstaterades att det var mårdhund. Skönt att det inte var varg, men ändå ett rovdjur om än i mindre skala. Duktiga "Sascha fick sitt 1:a pris och blev Finsk Viltspårchampion! Och då omvandlas det till Nordiskt Viltspårchampion! Stort stort grattis Ann-Sophie & "Sascha"
Nu var det "Qalles" tur och han spårade jättefint. Tystlåtna finska domaren sa på stapplig engelska efter spårslut "Very nice dog" så Ann-Sophie kände sig nästan säker på att det hade gått vägen. Men som på alla prov så måste man vänta på prisutdelningen och då fick "Qalle" vänta till sista hund innan Ann-Sophie fick besked om att han hade fått ett 1:a pris. Även han blev Nordisk Viltspårchampion!  Stort stort grattis Ann-Sophie och "Qalle"!
Nu säger domaren "very nice dog" och Ann-Sophie svarar ja han är "very nice dog". "Best" säger domaren och Ann-Sophie håller med, då fick tävlingsledaren förklara att "Qalle" hade blivit provbäst!
Då började Ann-Sophie att gråta av lycka. Två nya Nordiska VIltspårchampions och Provbäst!
Det är mina första Nordiska Viltspårchampions du är historisk Ann-Sophie!
Jag kan bara buga och bocka för denna beundransvärda och fantastiska kvinna och hennes underbara hundar. Ni är ett otroligt team.
 STORT STORT GRATTIS Ann-Sophie! 
 
Ann-Sophie Lindahl och "Qalle" (NORDVCH Mountjoy Quindred Qarl) & "Sascha" (NORDVCH Mountjoy Relaxed Roxanne)
"Qalle" (NORDVCH Mountjoy Quindred Qarl) Nordisk Viltspårchampion. Godkänt Norsk Jaktanlagsprov. Godkänd eftersökshund. 2 x Cert & BIM på utställning. MH.


"Sascha" (NORDVCH Mountjoy Relaxed Roxanne) Nordisk Viltspårchampion. Godkänt Norsk Jakatanlagsprov. Apportbevis BK. CK på utställning. MH

"Sascha"

"Sascha"
 
"Qalle"
 

Inga kommentarer: