söndag 22 januari 2017

Årets första officiella utställning.

Igår for jag och Camilla Jannesson med ett helt gäng hundar till Kumla och SSRKs uttsällning i Kumla Ridklubbs ridhus. Vi vet av erfarenhet att det kan vara mycket kallt i ouppvärmda ridhus på vintern. Dubbla täcken till hundarna. pressening och kartong under bur och hage, isolerar rätt bra. Dessutom hade vi på oss rejält med kläder. Dagen förflöt i glatt samspråk med våra trevlga springer spaniel vänner. Tack alla för en mycket trevlig dag!
Stort grattis till alla vinnare i stort som smått. Vi har ju så olika mål med vårt deltagande. En del är supernöjda med en glad hund som får ett exellent eller very good. Andra är nöjda med en placering, andra har som mål att ¨gå i topp". Men alla vill ha en trevlig dag med fin samvaro. Vem som är vinnare eller ej måste man nog fråga var och en.
Jag och Camilla är otroligt nöjda med dagen. Alla våra hundar var superpeppade efter ett långt uppehåll. De var så ivriga och glada.
Resultat hittar ni på bilderna. Några bilder är inte från dagen för vi hann inte fota så mycket. Men några har fått desto fler bilder.
Först ut var vår "Sonic" (Sieger's You're My Hero),  Camillas och min lilla gosse från Danmark att äntra ringen.

Sonic BIR-valp i klass 4-6 månader i sin debut på utställning1 Wow!!

Sonic springer fint.

Sonic

Sonic

Sonic avslutar med att bli BIS-2! Ojojoj vilken debut. Vi är så glada!

"Yaffa" (Mountjoy Yappie Yaffa) deltog i valpklass 6-9 månader och kom 2:a.

 
"Yaffa"


"Yaffa" så ivrig, hon tyckte att det var så kul.

"Yaffa"

"Yaffa"

 
"Kino"(SEVCH LP1 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Scurry Simon) ägare Magnhild Löfstedt, vann öppen klass hanar med CK och blir sedan 4:a bästa hane med ReservCERT! Stort grattis Maja och "Kino".


"Molle" (Mountjoy Ticklish Timothy) ägare familjen Hallin fick Excellent. Precis som "Kino" så jagar de det sista CERTet för championatet. Bättre lycka nästa gång!
"Bilbo" (SEU(u)CH SEVCH RLDN RLDF Mountjoy Scallywag Sam) blev 2:a i championklassen med CK och blev sedan 2:a i bästa hanhundsklass! Superglad!
Bästa hanhundsklass: "Kino" trea vrån vänster och "Bilbo" 2:a från höger.

"Kino" se så fin han är! "Betty" (Cloette's Colour My Dreams) ägare Lotta Glantz och Monika Jansson blev 4:a i en stor juniorklass på 11 tikar.

"Peggy" (SEU(u)CH FIUCH SEVCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA RLDM Mountjoy Painted Peggy) blev 1:a i jaktklass med CK och blev BIR-jakt och även BIS-1 jakt!

"Gin" (SEVCH RLDN Mountjoy Unclouded Unity) ägare Veronca Forsberg blev 2:a i jaktklass med CK. Stort grattis Veronica och Gin!
"Diza" (SEVCH Mountjoy Undiluted Undine) ägare Sofie Johansson och Elin Söderlind blev 2:a i öppen klass tikar av 8 stycken i hennes debut i klassen. Stort grattis Sofie, Elin & "Diza"

"Iza" (RLDN RLDF Mountjoy Undeniable Udele) ägare Marie Larsson fick Exellent och visade sig så fint. Grattis Marie & "Iza".
"Tuva" (SEVCH Hi-Design's Special Edition) ägare Camilla Jannesson blev BIR-veteran med CK och sedan blev hon BIS-2 veteran! Stort stort grattis Camilla & "Tuva" 

Uppfödargruppen med "Kino", "Peggy", "Iza" och "Diza" blev 2:a med Hederspris av fyra jättefina grupper. Att det dessutom var den enda gruppen med bra svart/vita hundar var extra kul tycker jag som älskar de svart/vita lite extra mycket. Stort tack Camilla, Marie och Sofie som hjälpte till med gruppen. 

Sammanfattningsvis kommer det en bild på våra tre BIS-placeringar. Peggy BIS 1- Jakt, "Sonic" BIS 2- Valp. "Tuva" BIS 2- Veteran.


Inga kommentarer: