söndag 2 april 2017

Rallylydnad Diza, Kino och Peggy.

Idag var det rallylydnadstävlingar på Uppsala Brukshundsklubb och det var Uppsala Hundungdom som stod som arrangör. Det flöt på så fint och var så väl arrangerat!  Stort tack Uppsala HU.
Jag och Peggy debuterade i det nya regelverket med massor av nya skyltar och lite ändringar här och där.  Det var mer än 2 år sedan vi tävlade i rallylydnad, jag och Peggy! Matte var helt klart ringrostig, så vi missade redan på andra skylten. Då tog jag det som en träning men vi fick ändå ihop 71 poäng. Men vi var långt ifrån 90 poäng som behövs ifall man ska få CERT. Nu är det hårdträning som gäller inför nästa tävling.

Samtidigt som jag och Peggy gick vår mästarbana så gick Diza och Sofie sin fortsättningsbana. Och de hade fokus och gjorde en jättefin runda med 85 poäng och ett godkänt resultat. Nu saknas det bara en godkänd runda till så får de sitt rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass: Stort grattis Sofie och Diza! 

Sist ut var Kino och Maja och det varinte en lyckad dag. Kino var högst okoncentrerad och hittade en massa lukter mm. Han har höglöpande tik hemma så han hade sina tankar på tjejer idag. De fick ihop 46 poäng idag så det blir hårdträning för Kino också.

Dagens bästa Mountjoyhund var således Diza och Sofie! Stort lycka till nästa gång!
 
Sofie Johansson och "Diza" (SEVCH RLDN Mountjoy Undiluted Undine)

Inga kommentarer: