torsdag 4 december 2008

Tuva röntgad!


"Tuva" är röntgad och hon har A på båda höfterna, det är underbart. Vem är då Tuva kanske ni undrar? Jo Tuva är min underbara springertik som jag samäger med Karin Norrby som har fött upp henne. Hon heter Hi-Design's Special Edition och är en helt underbar liten svart/vit tik hon är nu 18 månader. Hon är verkligen en spontanapportör, direkt vid 8 veckor så apporterade hon mås, kråka och fasan. Kaninen var för stor så den släpade hon iväg i ena benet. Och i för några månaders sedan så klarade hon av Enkelt vattenprov och Vattenprov samma dag. Det var ingen tveksamhet med något och hon lämnade av helt korrekt i handen båda gångerna. Vi har startat upp med grundträning i jakten och håller på med att få till momenten i Lydnadsklass 1. Hon har blivit godkänd i anlagsklass viltspår, och till våren skall vi försöka oss på öppen klass.

För några veckor sedan så var vi på Funktionsbeskrivning och då beskrevs Tuva med två av sina kullsystrar, oj vilken energi och apportlust dom har alla tre. Samtidigt beskrevs även "Iris" och hennes ena kullbror, med massor av energi, apportlust och nyfikenhet löste även de sina uppgifter på ett trevligt sätt.

"Iris" tillhör också vår flock och jag samäger henne med Ulla Larsson som är hennes uppfödare. Hon heter Rowntree X-Plosive Madam och hon är en leverfärgad/vit springertik på 10 månader som har massor av apportintresse framförallt på vilt, jaktlust och arbetslust. Henne håller jag också på att starta upp i jakten, viltspår och lydnad. Så det är full rulle med träning och aktivering av mina hundar. Det tar massor av tid, men det är så otroligt kul och det ger inte bara jättefin samvaro med hundarna, utan man kommer dessutom ut i skog och mark. Det ger också en så otroligt fin känsla när det bara sitter där, när de kan sina saker, när man känner att nu är vi ett team. Och när vi dessutom kommer till prov eller tävling och de får fin kritik, då blir det alldeles varmt inombords, då är det sann lycka.
//Monika

Inga kommentarer: