tisdag 12 maj 2009

Det har hänt massor

Som vanligt har det dröjt länge sedan förra uppdateringen. Här har hänt massor. Oswald har flyttat till Lizette & Nina i Gävle. Olga har flyttat till Jakob i Danmark. Och Olivia som nu heter "Lava" har flyttat till Älvsjö i Stockholm. Jag önskar er alla stort lycka till med era valpar. Valpkursen startar nu i helgen för O-kullen, det skall bli väldigt kul att se dem igen efter en månad, de växer så fort. Ossian blir ju kvar hemma och han blev lite förvirrad och gick och letade efter Olga när hon åkte. De hade ju kamperat ihop länge.

Det har varit fullt med aktiviteter för mig. Avslutningar i omgångar för Grundkurs 1 och Grundkurs 3. Springer Östra har även haft sin Aktivitetsdag där "Jippie"( Mountjoy Nibbly Nitty) startade i lydnadsklass 1 och trots en missad platsliggning fick de ihop till ett 3:e pris, STORT GRATTIS till Isabell Åmark och "Jippie" som nu drar sig tillbaka för hon väntar valpar. Det blir garanterat arbetsglada valpar för pappa är ingen mindre än "Eddie" en italiensk import som har ett fantastiskt temperament och de rätta arbetsegenskaperna för allt slags arbete. Gå in och se mer på kennel Svingelskogen's.

Jag var även iväg på Springer Östras Open Show och "Tuva" (Hi-Design's Special Edition)blev 4:a i unghundsklassen med HP med fin kritik.

Jag var iväg på en jaktkurs i två dagar och det var helt otroligt vad mycket jag lärde mig. En helt oförglömlig helg på Fågelbro Gård i Knutby. Instruktör var Hans Sundberg. Tack Hans för en fantastisk kurs. Tack till Ann Wilbjer för din gästfrihet och underbara mat. Det är så viktigt att man får fylla på sina egna energidepåer när man håller kurs och ger till andra.

Imorgon skall jag och hundarna iväg på Lydnadsträning, vi tränar en gång i månaden för en otroligt duktig tränare, Anne Dahlin hon är bland annat dubbel Nordisk mästarinna och flerårig medlem i Lydnadslandslaget. Det ger mig en ren energikick varje gång vi har varit där och tränat.

Jag vill skicka en jättestor KRAM och ett Jättestort GRATTIS till min vän Helen Lindstedt och "Maja" (Hi-Design's Just Catch Me) för 2:a pris i LKL 1 på vår Aktivitetsdag och dagen efter så blev de uppflyttade till Lägre klass spår från Appellen och de vann klassen. Vilket ekipage!!! Fortsatt Lycka Till på tävlingsplanen.

Nu skall jag försöka att få tid att träna mina egna hundar. Tuva skall starta i öppen klass viltspår och siktet är inställt på start i Lydnasklass 1 innan sommaren är slut. Vi skall också försöka att komma till start på jaktprov till hösten. Elin ligger i träning för Lydnadsklass 3 men det dröjer nog lite, momenten är svåra och komplicerade så det tar ett tag, det blev ett träningsuppehåll på tre månader med valparna, så vi ligger efter. Sedan tränar vi kryp inför Lägre klass spår som också är ett mål i år, och jaktträning såklart så vi kanske kan få ett 1:a pris i nybörjarklass jaktprov! Ossian skall ställas ut på Club Show i Juli och han skall lära sig massor, spår, jaktträning, lydnad mm. Så sommaren blir intensiv för oss. Valpkurs för O-kullen skall också hinnas med.

Bilderna är på Oswald och Lizette. Den härliga sommaren är här.
Inga kommentarer: