söndag 6 september 2009

Elin BIS Östra Cup!!


Springer Östra Cup avhölls lördagen den 5 september. Det är en inofficiell tävling där man deltager på utställning, liten jaktdel där hunden får gå ett litet fältarbete med skott och kast av fågel, och en vattendel där hundarna apporterar and i vatten.
Jag hade anmält "Elin"(SVCH Mountjoy Nimble Nina) & "Tuva"(Hi-Design's Special Edition). Båda två går numera i öppen klass så Pia Jensen räddade mig och visade "Tuva" mycket förtjänstfullt i utställningsdelen.Tusen tack Pia för att du hjälpte mig från min knipa. Tuva blev oplacerad bland tikarna. "Elin" däremot fick en mycket fin 3:e placering i bästa tikklassen! Sist ut var valparna och där hade jag anmält syskonen "Lava"(Mountjoy Optimistic Olivia)som BIR och slog sin bror "Ossian" (Mountjoy Oblivious Ossian) som blev BIM.
Nu var det dags att gå ut på vatten och fält. Det var kö till fältet så vi travade iväg till vattnet istället. "Tuva" satt fint, simmade bra, hittade anden i vassen och simmade fint in och sedan blev det stopp, hon ville inte lämna av till mig, hon ville ha den själv!! Hoppsan, där fick vi lite att träna på. "Elin" däremot blev mycket ivrig i skottet, men satt kvar med en liten påminnelse, sedan gjorde hon ett perfekt jobb, med avlämning i hand.
På fältet var det fortfarande kö, men det är så trevligt på Östra Cup för det finns alltid så många att prata med och stämningen är lugn och avslappnad. Jag började med "Tuva" denna gång också för hon är så het nu när hon har stött fasan en gång! Och mycket riktigt hon gick som tåget ute på fältet, men även denna viltapport ville hon ha själv, efter mycket övertalning så lämnade hon av i handen. Men farten och stilen var jag supernöjd med, hon jobbar intensivt i galopp med stor iver. Men stadga och apportering skall vi träna mycket på och starten på jaktprov skjuter jag upp till nästa år. Grunderna sitter inte tillräckligt för en start detta år. "Elin" däremot var säkerheten själv, jobbade på rutinerat med bra fart och stil och var mycket lyhörd på pipan och var absolut stadig i skott och kast, apporten var skolboksmässig. Hon kan sina saker.
När alla resultat var sammanräknade visade det sig att "Elin" tog storslam, hon blev bästa Jakthund & Bästa Dual Purpose i öppen klass, dessutom BIS Dual Purpose. Förra året blev hon 2:a i öppen klassen, slagen endast av sin mamma "Klara" som blev BIS Dual Purpose 2008! Jag är fantastiskt glad, att vinna två år i rad är helt otroligt!!

Ett Stort Grattis vill jag skicka till mina grundkursare som var med, ni gjorde alla ett jättebra jobb, på fält, vatten och i utställningsringen. Extra Stort Grattis till "Alfons" (Quality Design's Aprilgiggle)och ägarna Peder & Maria som blev bästa Unghund både i Jakten och Dual Purpose. Och detta efter att de bara har haft honom i några månader, ni har en mycket bra hund som ni jobbar jättefint med.

STORT STORT TACK till Veronica Forsberg kennel Lost'n Found för alla underbara bilder.

"Lava"(Mountjoy Optimistic Olivia) BIR-valp & "Ossian" (Mountjoy Oblivious Ossian) BIM-valp


"Elin"(SVCH Mountjoy Nimble Nina) med BIS-rosetten


"Elin" lämnar av fint!


"Tuva"(Hi-Desing's Special Edition) ivrig på fältet.

1 kommentar:

Veronica sa...

Stort Grattis till segern i går på Springer Östra Cup.
Fler bilder finns nu på mitt webbalbum.
Kramar Veronica
www.lostnfound.se