tisdag 17 november 2009

Funktionsbeskrivning i Bergshamra

Jag och Eva Wiklund har beskrivit en ny kull valpar, denna gång hos Kennel Hoffedalen, Carina Grandin. Regnet hängde tungt över oss hela dagen och till slut var vi alla ordentligt blöta, både hundar och människor. Valparna var 7 månader och tyckte att det var en jättekul dag. Hundarna som blev beskrivna var Hoffedalens Cazper, Hoffedalens Conrad, Hoffedalens Carmenzita och Key To Success Nearest And Dearest. Sedan var det Hoffedalens Bozze, Hoffedalens Bettan och Hoffedalens Bella som gjorde vattendelen, för precis ett år sedan så blev de beskrivna men då hade sjön frusit! Det skulle ha varit 3 hundar till, men tyvärr så blev det några återbud, kanske inte så konstigt i dessa influensatider.

Lille "Ossian"(Mountjoy Oblivious Ossian) fick lite hastigt och lustigt bli vår funktionärshund. I dessa sysslor ingår att valla av marken innan fältdelen och sedan vara vattenapportör. Han är ju bara 9 månader, men han for ut och hämtade dummyn sju gånger, först fick han vittra in vattnet, sedan var det fem stycken som inte ville simma ut, sedan fick han simma ut när sista hunden skulle sitta och titta på när annan hund jobbar. Jag måste erkänna att jag var mäkta stolt när han för sjunde gången bara for ut och hämtade dummyn. Han blev rejält kall, men efter en ordentlig frottering så kom cirkulationen igång. På med täcket och in i den goa och sköna stugvärmen så slutade han att huttra och skaka.

Lika skönt var det för oss människor att sätta oss kring dukat bord med underbart god lunch. Alla deltagare & funktionärer blev bjudna på lunch och fika av Carina.

Lilla "Peggy" (Mountjoy Painted Peggy) hade följt med för att få träffa sin syster "Peppsi"(Mountjoy Precious Peppsi) som numera bor hos Carina med familj. Det var ett kärt återseeende när systrarna träffade varandra, sedan kom "Perry" (Mountjoy Particoloured Perry) tillsammans kompisen "Linn"(Key To Success Nearest And Dearest)och matte Elin Söderlind, då blev det full rulle på den lilla treklövern. När de upptäckte att storebror "Ossian" var där så gick deras små svansar som proppellrar och stor glädje utbröt.
TUSEN TACK Carina för en underbart trevlig dag, trots det heltrista vädret.
Åhhh vad långt bort den är....
Hoffedalens CazperHoffedalens Carmenzita
Hoffedalens Conrad

Inga kommentarer: