lördag 21 november 2009

"Persson" till salu!


"Persson" har nu blivit 10 veckor. Hans personlighet utvecklas sakta men säkert. Han är mycket nyfiken och han är alltid med på bus och skoj, men när han är trött så sover han vad som än händer. Men det är mycket fart i honom, han håller igång längre än sin syster. Han är väldigt uppmärksam både inomhus och när vi är ute och promenerar, han håller mycket bra koll på mig. Han kommer så fort man säger hans namn och han försöker själv att hoppa in i bilen, vilket inte lyckas speciellt bra, men jag uppmuntrar det med en godisbit. Bilen står redan för något positivt, vilket känns bra, för i princip alla hundar bör vara vana att åka bil.

Han travar direkt in i porten och går första trappan om man inte hejdar honom. Han och storebror "Ossian" är verkligen superkompisar, de leker tillsammans och sover gärna tillsammans. Men mesta tiden spenderar han ädå med sin syster "Peggy". Han har även lyckats charma även de vuxna tikarna att få sova nära dem när vi myser i sängen. Han har bekantat sig med en klöv och en måsvinge och bar dem så stolt, så stolt! Dragkamp är kul och bollen är jätteskoj när den rullas iväg. Lite nosövningar har hela kullen gjort sedan de var 6 veckor så att leta godis är han jätteduktig på. Han har en obändigt positiv livsinställning och allt är möjligt, ingenting är omöjligt, han tar för sig på ett mycket trevligt sätt.
Det blir svårt att skiljas från honom, för han har en så stor och varm personlighet, men det blir istället till glädje för den som köper honom. Men jag tror att det blir mest jobbigt för min kära sambo Peter som tycker mycket om honom och det är ömsesidigt, för "Persson" älskar sin husse. Men jag behåller aldrig två valpar samtidigt, hinner helt enkelt inte med två på ett bra sätt.

Inga kommentarer: