fredag 27 december 2013

LP2 - Årets sista start!

Annandag Jul och dags att stiga upp vid 06.30 för avfärd mot Östhammars BK. Vädret är mörkt och regnet hänger i luften. Varför anmälde jag till lydnadsprov på annandagen?? Det är bara att bita ihop och ge sig iväg. Tar det lite försiktigt, man vet inte om det är halt eller inte. Vilket det var kunde jag konstatera när jag halkade in mot STOP skylten, tur att jag tog det lugnt, hann stanna i god tid innan skylten, puhh! 

Kom fram precis lagom, 30 minuter innan samling. Anmälde mig direkt och gick en promenad med "Peggy" Tog på tävlingsvästen, plockade fram belöningsburkarna och förberedda mig på att starta som nummer 1. Tog med mig "Peggy" ifall vi skulle starta först. Men vi fick startnummer 9 av 12 startande.

Startnummer 1 drog verkligen en nitlott på grund av att tävlingsledaren var klart förvirrad och gjorde en massa fel. Bland annat så fick hon starta i språngmarsch i fria följet och göra helt om i språngmarsch, detta ska bara förekomma i elitklass och vi startade i klass 2! Eftersom vi alla ska ha samma program så fick alla göra detta.... Sedan glömde hon bort att säga till när momenten var slut. Hon hade mätt upp avståndet på fjärrdirigeringen till ca 10 meter när den ska vara 5 meter! Vid hopp över hinder står man som förare kvar men tävlingsledaren beordrade föraren att lämna hunden! Ridå för den tävlingsledaren. Verkligen synd om Jenny Linderoth med "Jippie" som på grund av så många fel kom ur sin bubbla av koncentration och fick en tjuvstart på inkallningen och missade ett i övrigt ett klart 1:a pris.

När det var min tur hade dock tävlingsledaren blivit klar över vilken klass det var. Jag hade dessutom kollat var hon ville att man skulle starta och ställa upp sig inför de olika momenten. Det gjorde att jag hade koll på läget. "Peggy" var väldigt ivrig och lyckades med att lägga sig innan det var dags och fick således avdrag redan på första momentet platsliggning. Där försvann 10 poäng direkt, inte bra! Lika ivrig på fria följet, lade sig innan vi startade, glömde att sätta sig vid en halt, satte sig snett vid ett tillfälle, missade lite i språngmarch med vändning! Så det blev 10,5 minus även här. Läggande under gång gjorde hon jättebra förutom att hon skulle nosa i backen innan läggandet. 2,5 poäng avdrag där, men fick kommentar att det var ett snyggt läggande, vilket alltid glädjer. Inkallning 10 poäng av 10 möjliga! Rutan klockren 10 poäng av 10 möjliga! Apportering, hurra sa "Peggy" ett fick ett startgny, ett kraftfullt lekmorr när hon kom fram till apporten och ett lite bus när hon skulle ta upp apporten vilket resulterade i 6 poängs avdrag. Hoppet som är supersäkert fick hon 6 poängs avdrag på, hon satt i andra tankar så jag fick säga hopp två gånger. Och sedan satte hon sig så snett på andra sidan hindret, så jag tog det säkra för det osäkra och visade med handen var hon skulle. Fjärrdirigeringen gjorde hon superbra, men bliv ivrig så det kom ett litet gnäll men en 9:a är superbra, 2 poängs avdrag. Vi fick 8,5 poäng på helhetsintrycket med kommentaren: Bra samarbete, fart & fläkt. Några missförstånd. 
Totalt blev det 161,5 poäng med ett 1:a pris och vårt efterlängtade LP2 (Lydnadsdiplom klass 2) Jag är jättenöjd. Hon har så fin attityd och blir lite väl ivrig, men det är bara bra! Vi ska upp i klass 3 nu och det är ett långt och krävande program som kräver energi och bra attityd.

Efter tävlingen blev jag inbjuden på underbart god middag och gofika hos Gun Britt Börjesson & lilla "Sadie" (Mountjoy Sophisticated Sadie). Hon är så lik sin mamma att det nästan är kusligt. En superglad och pigg liten springertjej som vi hoppas mycket på. STORT TACK Gun Britt för din fantastiska gästfrihet och den goda maten. Och jätteskoj att få träffa "Sadie"

 

"Peggy" (SEVCH LP1 LP2  RLD N RLD F Mountjoy Painted Peggy) med fina LP rosetten.


1 kommentar:

Arlo sa...

Allrafinaste Peggy! Grattis igen!