måndag 2 december 2013

Härlig helg!

"Peggy" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Mountjoy Painted Peggy)
Jag och Lotta Simonsson for iväg redan på fredag kväll. Mot Hallstahammar och övernattning hos Elin Söderlind. Lördag morgon for vi iväg 05.30 och vi var på plats i Kungsörs HundArena i god tid. Lotta och "Evert" en underbart go och glad schapendoe var anmäld till lydnadsklass 1. De gjorde en jättefin runda och klarade ett förstapris trots en supersträng och petig domare. Stort Grattis Lotta & "Ever"t.
Jag hade samling klockan 13.00 men tiden gick och vid 14.00 var det samling. Nu meddelades att platsliggningen skulle ske efter att alla hade gått sina individuella program i klass 2. Peggy genomförde ett helt ok program med 10:a på inkallning och Rutan. Även min domare var mycket sträng i sin bedömning. 122,5 poäng innan platsliggning. Hon låg fint men vi fick ett nesligt 2 poängsavdrag vid uppsättandet. Nu var det väldigt nervöst, skulle domaren tycka att vi var bra nog för en 6:a på helheten. Jomenvisst, han gav oss en 10:a. 164 poäng och ett 1:a pris. Jag grät nästan av glädje. Det har varit så många stolpe ut i denna klass. Vilken glädje och en viss lättnad att dte äntligen fungerar. Stort Tack till Lotta och Jenny Linderoth för fina träningstips veckan innan och framförallt peppning och stöttning på plats. Jenny och hennes perro "Jippie" gjorde en toppenrunda och fick domarens pris och en tredjeplacering. Stort Jenny & "Jippie"

"Ruth" (RLDN RLDF Mountjoy Rebellious Ruth)
Riktigt riktigt trötta for vi tillbaks till Elin i Hallstahammar. Där hade hon gjort en fantastiskt god gryta som vi tacksamt och med glupande aptit inmundigade. Vi stöp i säng vid 21.00.
04.00 ringde klocken och 04.30 for vi iväg i den mörka natten mot Rättvik och dubbeltävling i Rallylydnad. Vi skulle göra 6 starter på 3 hundar i tre olika grupper i Fortsättningsklassen. Hallen var stor och luftig och varmare än den i Kungsör. Vi hade fullt sjå att hålla reda på alla starterna, jag skulle bara lära mig två banor och gå två banvandringar. Lotta skulle hålla reda på tre olika banor med banvandring och starter som hotade att kollidera! Till slut löste sig alla starter och vi fick full pott! 6 godkända resultat varav "Evert" gick som en klocka, Lotta också. De fick fantastiska 100 poäng av 100 möjliga, den nadra starten gav fina 82 poäng. Med Lottas andra schapendoe "Pekka" fick hon 84 och 89 poäng. Jag och Ruth fick ihop 79 respektive 97 poäng.  Nu har "Ruth" en ny titel, RLDF Rallylydnadsdiplom Fortsättning. Nu måste vi träna för avancerad klass. STORT Tack Lotta för en mycket trevlig helg.  STORT TACK Elin för boende och mat.
"Pekka" & "Evert

Inga kommentarer: