lördag 16 augusti 2014

Nybörjarprov B i Gävle!

Glatt styrde vi kosan mot Gävle idag. Vi var Veronica Forsberg, Magnhild Löfstedt och Åsa Nybäck-Nakell undertacknad Monika Jansson. Ja det var ju några andra deltagare också! Först ut på programmet var vattenprov respektive nybörjarvatten. Snabbt och effektivt kom provet igång och den ena efter den anadra blev godkända. "Peggy" skötte sig utmärkt och blev godkänd. "Ruth" tyckte nog att farbrorn i båten verkade mycket bestämd och det var nog han som ville ha anden så hon simmade lite runt och tittade men simmade inte ut. Träna med båt så kommer det att fungera. Blev lite snopen kan jag ju ärligt erkänna. Samma sak hände för Veronica och "Cider" så det blev IG = Icke Godkänd för dem. Magnhild och "Kino" gjorde ett jättebra jobb, men Maja blev lite ivrig så väntade inte in Kino utan gick honom till mötes och då gick han åt fel håll! Snopet!! IG för honom på Nybörjarvattnet. Nästa gång klarar ni det! Åsa och "Thilda" gjorde också ett bra jobb, men "Thilda" ville ha anden för sig själv och gick och lämnade av den till en funktionär i stället för till matte, för matte var nog lite väl ivrig att vilja ha den tyckte nog "Thilda" IG där också.

Vi for iväg till nästa provplats för det var dags för Nybörjarprov B. Först ut var "Peggy" och hon susade på fint i skogen och skötte apporterna och stadgan klockrent! GODKÄND!! Jösses vad glad jag blev och är fortfarande. Härligt, underbart och helt fantastiskt kul.
 Åsa  & "Sunny" gjorde ett jättebra jobb, men första apporten slutade i moll, Sunny ville ha dummyn så mycket att hon bet hårt i den och det får man inte göra, så då var det bara att släppa fram nästa ekipage. Åsa var mycket förvånad, förbryllad och besviken, vad hände nu?? Åsa bestämde sig på stående fot, ut och köpa nya annorlunda dummies som prasslar, knäpper och som är allmänt  sladdriga. Hem och träna, Detta ska inte hända igen. apportering är annars "Sunnys" bravurnummer, hon missar aldrig en apport!! Och lämnar alltid av fint i hand.
"Ruth" jobbade på riktigt fint, gjorde två jättefina stopp vid skott och apporterade fint även om hon hade problem med att hitta den första. Orutinen kommer fram, hon missade markeringen totalt. Det behövs lite mer träning och vi ska jobba på farten, hon har inte riktigt fått kläm på vad det är vi håller på med. Men stundtals såg vi att det kan bli riktigt bra.
Maja & "Kino" gjorde ett mycket bra jobb för att vara första försöket för båda två, han är ju dessutom bara 13 månader, men det blev ett IG. Han är inte riktigt färdigtränad i alla moment ännu. Jättebra jobbat Maja och "Kino", bättre lycka nästa gång när ni vet hur det ska vara. 
Åsa & "Thilda" gjorde också ett bra jobb men det räckte inte riktigt det heller IG men Åsa var nöjd med med hennes prestationg för dem också. Slutligen Veronica & "Cider" som var nära ett godkänt men idag blev det IG trots allt. Lycka till nästa gång.
Stort tack till arrangörerna som hade gjort ett jättefint jobb, stort tack även till domaren Eva Skogh som tog sig ordentligt med tid att förklara på ett pedagogiskt sätt.
Fina duktiga "Peggy" (SEVCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy) Godkänt Nybörjarprov B.
"Peggy" Godkänt Vattenprov
"Kino" (SEVCH Mountjoy Scurry Simon)
"Sunny" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Mountjoy Qatchy Qloudy)

Inga kommentarer: