söndag 17 augusti 2014

Utställning , utställning, utställning

Vilken helg det har varit! 
Först får jag besked av Eva-Lena Klein att lilla "Tracey"( Mountjoy Twiddly Tracey) har blivit BIR-valp (Bäst I Rasen) med HP (Hederspris) på lördagen. Sedan kommer det ett nytt besked att även söndagens inoffiella utställning har det gått bra. BIR och HP där också. Sedan kommer det ännu ett besked, BIS-valp! Stort Stort grattis till Eva-Lena och "Tracey". Vilken härlig start på utställningskarriären!
"Tracey" på lördag med BIR-rosetten i sol.

"Tracey" på söndagen med BIS-1 rosett och fina priser i hällregn!
 Jag och Camilla Jannesson startade 06.30 från Kungsängen med målet Eskilstuna och officiell hundutställning. Vi var ute i god tid, men det var ändå fullt runt ringen så vi klämde in vårt tält på sniskan mellan några tält vid nästa ring, det gick bra det också.  Vid 09.00 mötte Gunbritt, Åsa och Maja upp med sina hundar. Puts och borstning, lite finslipning av handlingen fixades också. Fika hann vi med och vips var det dags för de unga gossarna att äntra ringen. 
 "Bilbo" (Mountjoy Scallywag Sam) äg Eva Cederqvist blev 2:a i juniorkonkurrensen med CK. "Kino" (SEVCH Mountjoy Scurry Simon) äg. Magnhild Löfstedt blev 3:a i juniorkonkurrensen med Excellent, mycket bra idag, när flera hundar fick sufficent, många good och väldigt många very good. Excellent är mycket bra. men idag var det extra bra! Sedan blev Bilbo 3:a i Bästa hanhundsklass! Helt otroligt!!
 "Sadie" (Mountjoy Sophisticated Sadie) äg.Gunbritt Börjesson blev 2:a i juniorkonkurrensen med CK blan tikarna! Jösses vad bra av henne. "Peggy" (SEVCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy) blev 2:a i sin klass med CK. jättenöjd med det resultatet. "Sunny" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Mountjoy Qatchy Qloudy) äg. Åsa Nybäck-Nakell fick ett mycket fint very good, med jättefin kritik. Kennel Mountjoys uppfödargrupp blev 3:a. Jag är supernöjd med dagen. Framförallt med "Sadies" jättefina debut.

Sammanfattningen blir att vi hade en jättetrevlig dag på utställningen i Eskilstuna. Och Camilla och jag packade trötta ihop tältet, hagenm buren, tältet och alla andra småsaker för färd mot närmaste matställe. Efter lite letande hittade vi en urtrevlig kinakrog som hade asiatisk buffé. Vi åt till våra magar var proppfulla. Och långsamt tog vi oss till bilen för färden hem. Den gick lätt och efter så fina framgångar under dagen och helgen.

Stort stort tack Camilla Jannesson som visade Bilbo, Sadie och Peggy! Stort tack till Åsa,Gunbritt och Magnhild för att ni anmälde och kom. Stort tack Veronica Forsberg och Ingela Lundborg som så fint hjälpte till att visa Bilbo och Peggy i uppfödargruppen. Stort tack Veronica Forsberg, Carina Grandin och Camilla Jannesson för att ni hjälpte till med fotografering av hundarna.
"Bilbo" (Mountjoy Scallywag Sam) äg Eva Cederqvist - 3:a BHKL
"Kino" (SEVCH Mountjoy Scurry Simon) äg. Magnhild Löfstedt 3:a jubiorkonkurrens Excellent.
"Sadie" (Mountjoy Sophisticated Sadie) äg.Gunbritt Börjesson - 2:a jkl CK.
"Peggy" (SEVCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy) - 2:a ökl CK
"Sunny" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Mountjoy Qatchy Qloudy) äg. Åsa Nybäck-Nakell- Very Good
Från vänster "Sadie" & Camilla, "Peggy" & Veronica, "Bilbo" & Ingela, "Kino" & Monika
 

Inga kommentarer: