måndag 7 september 2015

En otrolig helg! Del 3 - Euro Dog Show

Efter en mycket god middag på en italiensk restaurang landade vi på hotellrummet. Åhh vad skönt det var att få sträcka ut på sängen, titta på Norsk TV och bara småprata lite. Vi somnade utan problem även denna kväll och sov mycket gott. Tidig uppstigning även på söndag morgon. Packa ihop allt bära ner till bilen, rasta hundar, ge dem mat och sist men inte minst betala för rummet, och få med oss en lite mindre frukostpåse. 
Färden mot Lilleström gick jättebra, vår eminente kartläsare Camilla styrde oss med säker hand mot målet, årets Europautställning!

Parkeringen gick snabbt och vi kom nära utställningshallen. Men sedan fick vi ställa oss i kön från underjorden. Den var sååå lång. Men det var bara att bíta ihop och köa. Till slut kom vi in och hittade en jättebra plats att ställa upp våra burar och stolar. Hundarna var mycket ivriga att komma in i sina burar. De älskar att gå in där på utställning. Det är så lugnt och skönt att ha sitt eget mjuka och skyddade krypin. 

Vi var där i god tid så vi hann gå över till Lisa Årdh och titta på hennes fantastiska kollektion av vackra och personliga sidentäcken. Och några fantastiska kreationer hittade hem till vår hörna.

Först ut var valpar, juniorhanar, unghanar och sedan var det dags för Bilbo att äntra ringen. Han såg så fin ut. Men när jag tittade runt så insåg jag idag blir det svårt. Det var så många vackra hanar. Men han blev ändå 3:a i sin klass, vilket jag är mycket nöjd med.
"Bilbo" (SEU(u)CH SEVCH SV JV-14 RLDN Mountjoy Scallywag Sam)
Bedömning gick blixtsnabbt då det inte skrevs några kritiker. Vips var det "Trudys" tur. Och hon fick ett Excellent precis som "Bilbo" och då kunde vi pusta ut. Det var rätt många som fick Very Good och då är man ju ute ur leken. Så när den röda lappen fort upp i luften så kunde vi andas igen. 
Lee Pohl till vänster och undertecknad Monika Jansson till höger. Lugna innan bedömning.
 Nu gick det undan och det blev dags för juniorkonkurrensen. Nu blev det svårt att andas igen. Vi höll varandras händer när Camilla visade "Trudy" så fint, så fint. Vi tyckte ju självklart att hon var vackrast och se det tyckte domaren också. Vi blev så otroligt glada. Vår lilla tjej blev Europa Juniorvinnare. Med titeln JEUW-15! Så stort så stort! Liten vinnardans och lite tårar kom det både i mina och Lees ögon. Camilla var bara lycklig och glad! Kramar och gratulationer kom från alla håll. Tack alla som så generöst gratulerade oss och gjorde denna dag till ett minne för livet.

Ögonblicket innan domaren kom fram till Camilla och tog i hand och gratulerade till vinst i Juniorklassen! En otroligt koncentrerad Camilla med fullt fokus på domaren.
Nu fick vi en liten stund av lugn och ro innan det var dags för "Tuva". Men dagens domare var inte imponerad av "Tuva" så hon fick ett Very Good.
"Tuva" (SEVCH Hi-Design's Special Edition) ägare Camilla Jannesson. Glad och lycklig i ringen med sin idol. 
Nu hann vi knappt med, dags för alla tikar som vunnit sin klass för utdelning av CERT, och vi kunde knappt tro våra ögon. Trudy vår junior tog CERT!  Då kallade man in juniortiken som var tvåa för att tävla om ResCERT, men det blev öppen klass tiken som knep det. Då blev det dags för utdelande av CACIB och det var "Trudy" för ung för att deltaga i. Sedan var det bara "Trudy", tiken som fick CACIB och Veterrantiken i ringen och då blev "Trudy" bästa tik och Europeisk Vinnare-2015 eller EUW-15 som titeln heter. Lee och jag grät, kramade varandra, kramade alla gratulanter, kramade Camilla, kramade "Trudy". Det var helt magiskt och totalt kaos i våra hjärnor! 
Ett fantastiskt ögonblick! En nykorad EUW-15 tillika JEUW-15 och  CERT till Mountjoy Tainted Trudy!  2:a Bästa tik blev Adamant's Take The Cake, 3:a Bästa tik blev Jorstorparens Bonnie Tailor.
Camilla fick genast springa in i ringen med "Trudy" igen. Bästa Junior skulle koras. Juniorhanen kom in och och de sprang ett varv och sida vid sida. "Trudy" vann.
Mountjoy Tainted Trudy BIR-junior & Fire'n Ice Magic Rhythm BIM-junior.

"Trudy" & "Kelvin" som blev superkompisar och lekte med varandra i ringen. Stort grattis Lotta Claesson till JEUW-15 med "Kelvin" en superfin junior.
Nu var det bara den sista ansträngningen kvar. Tävlan om BIR och BIM. "Trudy" var trött nu. Hon hade varit inne i ringen så länge. Hon gjorde sitt bästa men hon hade svårt att stå still sådär perfekt och fint. Hon blev slagen på mållinjen av hanhunden. Som visade sig helt perfekt. Stort Grattis till hela team High Score!
Mountjoy Tainted Trudy BIM och High Score Just A Dancer BIR.
 
Trudy -  Vår prinsessa! Samägd av Lee Pohl & Monika Jansson och visad av Camilla Jannesson som äger hennes mor "Tuva" (SEVCH Hi-Design's Special Edition). Tänk att tre människor kan ha så mycket glädje tillsammans med samma hund. Hon är verkligen till sådan oändlig glädje för oss alla tre. Team "Truddilutt".


Det fantastiska teamet Camilla och Trudy med sina fina rostter, BIM, EuroWinner och CERT!
Jag vill rikta ett oändligt stort tack till Camilla och Lee! Jag vill rikta ett stort stort tack till er alla underbara springermänniskor som med så stort hjärta gratulerade oss och deltog i vår stora glädje. Jag är så glad att jag skaffade springer spaniel och får ingå i denna fantastiska gemenskap. Detta är ett ögonblick som jag alltid kommer att bära med mig! TACK!

Inga kommentarer: