söndag 13 september 2015

Östra Cup 2015.

I lördags var det dags för Springer Östra Cup. Det är lite multisport för våra springer spaniels. Först är det utställning, sedan fältarbete och vattenarbete. Man får pröva på nybörjarprov light. 
Först ut i utställningsringen var tikarna och Trudy skötte sig så fint. Trots att visade henne. Hon blev 2:a bästa tik! Suveränt. Sedan var dat dags för Bilbo, Kino och  Ragnar. Bilbo blev bästa hane och Kino blev 2:a bland de vuxna hundarna. 
Bilbo tävlade sedan mot bästa tik och han visade sig så fint att han blev Bäst i Rasen.
Nu gick vi iväg ner till vattendelen. Ragnar tände till och blev oerhört ivrig. Han for iväg och började simma innan de ens hade kastat anden. Så han kallades upp, for iväg igen precis innan skottet kom, och missade var fågeln föll. Dessutom blev matte Lee lite stressad och sa till med allvarlig röst att nu skulle han komma upp, sen hittade han inte fågeln, så det gick inte så bra.
Bilbo fick scen skräck och doppade bara tassarna och magen och där tog det stopp.
Trudy vår stjärna, satt som ett ljus, simmade direkt ut, hämtade fågeln, gick 5 meter upp på land och lämnade av anden fint till Lee.
Kino ville helt plötsligt inte simma alls, trots att han har klarat både officiellt vattenprov och nybörjarvattenprov. Ja så kan det gå.
På fältet förstod vi inte vad domaren ville. Men hundarna for runt med en himla fart och alla fyra tog upp duvan och bar den lite olika långt. 
Till slut när det nästan började att skymma blev det prisutdelning och då visade det sig att Trudy blev 3:a i Dual Purpose för unghundar (under 2 år) och Bilbo blev 3:a Dual Purpose för vuxna hundar (över 2 år) Jag blev så himla glad.
Under tiden som vi hade vattenapport ställdes lilla Gin ut i valpklass och hon blev BIS-1 valp. Alltså bästa valp av alla denna dag. Härligt!
Bästa av alla hundar blev fantastiska "Cider" med Veronica Forsberg, och bästa jakthund bland unghundarna blev hennes dotter "Loka". Megastort grattis Veronica med dina fantastiska hundar.
Tack Springer Östra för en härlig dag på Skånelaholm. Stort stort tack till Katarina Hägglund att du är så generös och låter oss vara där.
Stort tack och grattis mina underbara valpköpare Lee Pohl, Veronica Forsberg och Magnhild Löfstedt.
"Bilbo" (SEU(u)CH SEVCH RLDN Mountjoy Scallywag Sam) BIR & "Selma" (Hoffedalens Fia) BIM

Prisrosetterna.

"Gin"

Från vänster 1:a "Cider", 2:a  "Zally", 3:a "Bilbo" och 4:a "Ludwig"


 
Från vänster 1:a "Kelvin", 2:a  "Loka", 3:a "Trudy" och 4:an hade åkt hem

 
Totalvinnaren "Cider" (SEVCH RLDN RLDF RLDA Accounts Vision Of Love) med sin dotter och "Loka" (Lost'n Found Dancing In The Dark) och oerhört stolta, lyckliga, duktiga Veronica Forsberg.

Inga kommentarer: