tisdag 18 augusti 2009

Spårträning

I fredags var jag och Anette ute och spårtränade med kullsyskonen. Det var "Ossians" (Mountjoy Oblivious Ossian) tredje spår. Och nu har han en enormt stor målbild, så nu blir det inget mer babyspår, utan nästa gång så blir det ett "riktigt" spår. Det skall bli spännande att se hur han klarar det.

"Lava" (Mountjoy Optimistic Olivia) hade inte spårat blodspår innan och hon fick ett babyspår som hon löste mycket bra. Nu vet Anette hur hon skall träna vidare. Bröderna "Oswald" (Mountjoy Ogle Oswald)och "Ozzie" (Mountjoy Officious Ozzie) skall få pröva på viltspår nästa gång vi har valpkurs. Både mor "Elin" och mormor "Klara" är duktiga spårhundar så förhoppningsvis har anlagen nedärvts. Målet är att alla fyra skall klara av anlagsklass viltspår innan årets slut. Vi får se om det lyckas.

"Tuva" (Hi-Design's Special Edition) fick ett ytterst kort motivationsspår, hon har ju precis gått två svåra öppen klass viltspår. "Elin" fick ett rätt kort lägrespår, men jag gjorde det svårt för jag gick bara på stigarna i skogen och många vinklar. Men trots att det började att hagla och ösregna när vi precis hade startat så genomförde hon det mycket bra förutom en svårighet där tre stigar korsade varandra, regnet och haglet brydde hon sig inte om. De fyra pinnarna markerade hon mycket bra. Jag däremot blev absolut genomblöt, spårade i T-shirt och shorts! Men bra att man tränar under lite dåliga förhållanden! Kanske kan vi hinna bli klara för lägre spår till hösten trots allt!


"Ossian" till vänster & "Lava" till höger

Inga kommentarer: