lördag 11 september 2010

Dingtuna utställning

Klockan 06.30 hämtade jag upp Camilla Jannesson för färd till SSRK's utställning i Dingtuna/Västerås. Vi var där i god tid och allt var på plats, tältet uppe och hundarna rastade långt innan bedömningen började. Först in av kennel Mountjoys hundar vara "Perry" som visades jättefin av Elin Söderlind och blev 2:a i sin klass med HP (Hederspris). Jätteskoj att det gick så bra trots att han hade fällt ur sin päls.


"Perry" (Mountjoy Particoloured Perry)

Sedan dröjde det en stund innan "Peppsi" och "Peggy" (Mountjoy Painted Peggy) fick visa upp sig. Peppsi blev 4:a i Juniorklassen och "Peggy" vann klassen med CK (Certifikatkvalité).

"Peppsi" (Mountjoy Precious Peppsi)"Peggy" (Mountjoy Painted Peggy)

Direkt in med "Lava" och hon fick också ett 1:a pris men var oplacerad i en stor unghundsklass.

"Lava" (Mountjoy Optimistic Olivia)

Snabbt ut och byta hund igen, nu var det Jaktklassen med "Elin", hon vann sin klass med CK och blev bästa jaktmeriterade!

"Elin" (Mountjoy Nimble Nina)


Nu var det dags för "Tuva" och Camilla som visade henne jättefint, det resulterade i ett 1:a pris men hon blev oplacerad i en mycket stor öppenklass. "Tuva" var såå fin idag.

"Tuva"(Hi-Design's Special Edition)

Två av våra hundar hade fått CK så de var berättigade att starta i Bästa Tikklass "Elin" visades av mig & Camilla visade "Peggy". "Elin" blev avtackad direkt, "Peggy" blev utplockad men tyvärr var hon inte på humör och ville inte riktigt stå still så hon blev inte placerad, men domaren var mycket förtjust i henne. Nu måste jag utställningsträna "Peggy" lite bättre så hon står still.

Nu gick allt i ett nästa, nu blev vi inkallade till bästa Avelsgrupp och nu var det "Puma" med hennes avkommor "Perry", "Peggy", "Tuva" & "Peppsi" och hon gruppen fick 1:a pris med HP.

"Puma" (Hi-Design's Puma Limited Edition) visad av uppfödaren & ägaren Karin Norrby, och "Pumas" avkommor "Perry", "Peggy", "Tuva" & "Peppsi"För första gången hade minst fyra stycken springer spaniel som jag har fött upp mött upp på samma utställning! Så nu hade jag en uppfödargrupp. Och den fick 1:a pris med HP. Ojojoj vad glad jag blev.

"Elin", "Peggy", "Peppsi" & "Perry"

Nu var vi trötta, framförallt Camilla som hade visat Hoffedalens Bozze till ett 1:a pris och 5:e placering i hans klass, "Peppsi" i Juniorklassen, Apports Opportunity i jaktklassen och hon fick ett 1:a pris och kom 2:a. Sedan "Tuva" och i Bästa tikklass "Peggy" och sedan visade hon "Peggy" i Avels resp Uppfödargrupp tala om att vara inne i ringen hela tiden och så fint hon visade alla hundarna. STORT STORT TACK Camilla.


Nu var det bara finaltävlingarna kvar och där blev "Pumas" Avelsgrupp BIS!!! "Elin" kom 3:a i Bästa Jaktmeriterade alla raser.

STORT STORT TACK till Elin Söderlind, Carina Grandin & Camilla Jannesson för att ni var så tålmodiga och stannade hela dagen. Ni gjorde min dag!

Inga kommentarer: