söndag 7 augusti 2016

Jaktanlagsprov I Norge.

I helgen for vi till Norge för att deltaga på jaktanlagsprov för spaniels. Vi var ett glatt gäng från Sverige och Norge. Veronica Forsberg, Lee Pohl, Magnhild Löfstedt och jag Monika Jansson från Sverige och Ann-Sophie Lindahl från Norge.
Vi har haft så kul, ätit gott, pratat, fotograferat, badat och så var det dags fär jaktanlagsprovet.
Resultaten blev rätt klena för kennel Mountjoy. Men vår stora stjärna blev Veronica och "Gin" Stort stort grattis till er. Ni är verkligen så duktiga. Riktiga stjärnor.
Stort tack till alla trevliga människor på jaktanlagsprovet. Stort tack till fantastska arrangören NSK Östfold. Ni gör det så bra. Det är så trevligt.
De andra Mountjoyarna hade stolpe ut. Men vi kommer tillbaka. Stort tack Magnhild, Lee och Veronica att ni startade era hundar.
Och stort tack Veronica, Lee och Ann-Sophie för en fantastisk helg.
Tack Veronica för alla underbara bilder!
Stjärnorna "Gin" & Veronica med fina rosetten för godkänt Norskt Jaktanlagsprov! Stort stort grattis! Ni är så bra!

"Gin" (Mountjoy Unclouded Unity)

"Gin""Truddeluttan" ( SE(u)CH NOUCH EUJW-15 RLDN Mountjoy Tainted Trudy) startade med Lee. Hon presterade bästa fältsöket för sin domare och apporterade anden så fint på vattnet. Men av någon outgrundlig anledning ville hon inte ta upp dummyn ?? Och då blir man inte godkänd. men snyggt jobbat ändå.
"Ruth" (SEVCH RLDN RLDF RLDA Mountjoy Rebellious Ruth) startade med Lee och gjorde allt rätt. Klarade fält, dummyapport och vattenapport. Men när hon hade släppt fågeln på land och innan Lee tog upp den så vände hon sig och om nöp till i fågeln och då var hon ute. Vilken liten rackare. Snyggt  jobbat Lee och Ruth förutom den sista fadäsen. Bättre lycka nästa gång.

"Kino" (SEVCH RLDN RLDF Mountjoy Scurry Simon) med Magnhild Löfstedt klarade fältet och landapporten, men ville inte hämta in anden på vattenapporten. Vi blev alla förvånade då han brukar vara så säker på just den delen annars.
"Bilbo" (SEU(u)CH SEjv-14 RLDN RLDF Mountjoy Scallywag Sam) strtade med Mig och gjorde att godkänt fält, men missade markeringen på fältet och då var vi inte godkända. Men han visade att han kan apportera genom att få full pott på vattenapporteringen. Dagens bästa och med det även godkänt apportpröve. Dessutom hjälpte han arrangören genom att hämta in alla fåglar som medtävlarnas hundar inte ville hämta. Guldstjärna till gossen för det.  
Man blir frusen av att vara apporthund under hela vattenprovet. "Bilbo" med handduk, täcke och mattes jacka för att inte frysa.

Mitt underbara ressällskap Veronica & Lee!

Lee och Truddis innan start på fältet.

Ann-Sophie, Lee och Monika.
Barnbarnet "Amanda" (Joyfull Life Adorable Amanda) med matte och uppfödare Ann-Sophie Lindahl. Pappa är "Qalle" (SEVCH NOVCH Mountjoy Quindred Qarl) och mamma är "Sascha" (SEVCH NOVCH Mountjoy Relaxed Roxanne) syster till Ruth. Så ung men klarade fältet och landapporten, men blev tveksam på vattenapporten och fullfölje inte där och blev inte godkänd. Men nästa år så klarar hon det galant. Både mamma och pappa har ju av Norsk jaktanlagsprov. Hon har lika mycket studs i benen som moster Ruth!
"Amanda" (Joyfull Life Adorable Amanda) har vuxit på sig så fint.

"Amanda"
"Amanda"

"Amanda"

"Amanda"

Inga kommentarer: