söndag 28 augusti 2016

Nybörjarprov A på Långtora.

Idag var det dags för Springer östras Nybörjarprov A på Långtora gård. Som alltid är det så fint ordnat på Långtora och av Springer Östra.  9 anmälda men 8 kom till start och 3 olika raser.
"Bilbo" var först ut av mina två anmälda. Han har ju godkänt Nybörjarprov B, men nu såg man att han behöver mer träning. Han hade bra fart och hittade fågel, men det blev ojämnt och matte var alldeles för högljudd. Vi har en hel del att träna på. Potenital sa domaren om föraren håller tyst och inte förstör för hunden. Fin apport klarade han också.
"Peggy" hade näst sista startnumret och hon lade upp ett mycket bra sök, målmedvetet med bra fart och stil, stor jaktlust och stötte inne i tätningar. Gjorde en bra apport. Så ville domaren se hur hon gjorde i en stöt på fågel, de andra var ju inne i snåren. Så vi gick ut på fältet och där visade hon fin stadga och en snygg apport. Godkänd! Hurra vad glad jag blev.
Sist ut var "Kino" som behöver få lite fler fågelkontakter för att förstå sitt jobb. Han jobbade på fint ju längre han gick. Men om man inte hämtar apporten så blir man inte godkänd. Men de har fått så fin kontakt och han börjar att förstå vad det går ut på. Bra jobbat Maja och "Kino"

Tack Springer Östra för ett fint arrangemang. Tack Långtora gård att vi får vara där. Tack Veronica Forsberg som ordnar så fint och fotograferar. Tack domaren Eva Skog för dina skarpa iakktagelser och dina fina tips. Tack skytten Thomas Wink för ditt utmärkta skytte och ditt lugn. Tack Peter Lanning för ditt jobb som provledare.

Alla åtta deltagarna och skytt, domare och provledare i bakgrunden.

"Peggy" (SEU(u)CH FIUCH SEVCH LP1 LP2 RLDN&F&A&M Mountjoy Painted Peggy) Godkänd Nybörjarprov A + B och Godkänt Norskt Jaktanlagsprov. Godkänd Vattenprov och Nybörjarvatten.

"Peggy"apporterar fint!


Härligt ögonblick med min underbara "Peggy" min prinsessa, min kärlek! Stort tack domare Eva Skog.


Inga kommentarer: