söndag 21 augusti 2016

Nybörjarprov B och Vattenprov i Gävle

I lördags var det dags för årets första jaktprov. Veronica Forsberg, Lee Pohl och jag styrde kosan mot Gävle och Vattenprov och Nybörjarprov B.
Det började med Nybörjarvatten och först ut av oss tre var "Gin och Veronica Forsberg som klarade det galant. Oj vad glad jag blev. Sedan var det "Bilbos" tur och han klarade det lika galant. Sist ut var "Trudy" och Lee Pohl. Trudy satt lugnt i skott och kast, simmade målmedvetet ut, tog anden simmade in bar fågeln med ett fint grepp ca 6 meter på land och lade ner fågeln där. Synd bara att det var längs med strandkanen och inte upp till matte. Vilken liten busunge hon är "Trudy".
Sedan var det dags för vattenprovet som är lite längre och i vattenvegetation. Bilbo klarade det med en liten rundtur för att kolla in båten. Och varför han skulle simma till stranden och bära fågeln 30 meter på land kunde väl i alla fall inte jag förstå. Men han tyckte väl att det var lättaste vägen. Godkänd för väl utfört apportarbete i alla fall. Gin klarade sig också. Och Trudy tyckte att det blev för långt ut. Men hon simmade tre gånger ut halvvägs, tror att hon simmade precis så långt som matte kan kasta. Bra jobbat och nästa gång fixar ni det lätt.
Stort Grattis Veronica och duktiga lilla "Gin"

"Bilbo" ((SEU(u)CH SEVCH RLDN RLDF Mountjoy Scallywag Sam) Godkänd Nybörjarvatten och Vattenprov.

"Gin" (SEVCH Mountjoy Unclouded Unity) Ägare Veronica Forsberg, Godkänd på Nybörjarvatten och Vattenprov.
 
"Trudy" (SEU(U)CH NOCH RLDN Mountjoy Tainted Trudy) ägare Lee Pohl & Monika Jansson. Hon kan men det saknas lite i avlämningarna.


Vattenprovet var nu klart och vi förflyttade oss till en helt annan plats för fältprovet eller Nybörjarprov B som det heter.
Jag var först ut av oss tre med "Peggy". Jag tyckte att det gick bra, men domaren tyckte annorlunda så vi blev ej godkända. Däremot gjorde "Bilbo" allt rätt så han blev godkänd. Jösses vilket fantastiskt ögonblick när domaren meddelade att min lilla gosse var godkänd. Hurra för guldgossen.
Gin gjorde ett bra jobb men blev lite för yvig. Trudy blev också för yvig och tyckte att främmande dummy inte behövde hämtas in. "Kino" och Magnhild Löfstedt hade för dagen lite lågt tempo.  Men ni jobbar så bra med era hundar. Snart sitter alla delar och då blir ni lika glada som jag för ett godkänt resultat.

 
"Bilbo" och en överlycklig och stolt ägare, förare och uppfödare för godkänt Nybörjarprov B.


Inga kommentarer: