söndag 25 december 2016

Årets som gått 2016 - Del 2 - Hundar hos andra ägare.

Året 2016 har varit magiskt, fantastiskt och väldigt framgångsrikt. Så många härliga bilder, så många fina och glädjande rapporter från mina valpköpare. Så många underbara springer spaniels från kennel Mountjoy som har ett underbart liv hos sina familjer. Jag är så glad när de fungerar som bra familjehundar.  Några har även tagit steget upp och tränar sina hundar i någon hundsportgren. Och att ni sedan gör så fina resultat på tävlingsbanorna gör mig så oerhört glad och stolt.

Stort tack till er alla som har en Mountjoyare och önskar er alla ett bra 2017.
 Jag har alltid varit intresserad av hundars mentalitet och funktion. Som ett led i detta har jag alltid låtit mina egna hundar och mina kullar på Engelsk Springer Spaniel genomgå det mentaltest som har funnits tillgängligt. Jag har beskrivit 8 stycken ESS-kullar med MH. Nu kände jag att det var dags att byta mentaltest. Nu har jag övergått till Svenska Kenneklubbens test som heter BPH = Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund! Det var en väldigt trevlig erfarenhet. Om någon valpköpare hellre vill göra MH så är det självklart ok. Jag kommer fortsättningsvis att anordna BPH för mina valpkullar och alla mina avelsdjur kommer att genomgå BPH innan avelsdebut.
Här kommer en presentation av alla de valpköpare som har startat på någon tävling/prov under året, eller röntgat eller gått på mentaltest. De står i kullordning. Vi börjar med Q-kullen och avslutar med V-kullen. 
Om  jag har glömt något rersultat hör av er så fixar jag det.
Mina egna hundar ser ni i del 1.
Åsa och "Sunny" (SEVCH LPI LPII RLDN RLDF RLDA Mountjoy Qatchy Qloudy) har återigen överträffat sig själva. De har fantastiska 3 godkända resultat i högre bruks. De har även fått ett 3:e pris i Lydnad klass 3. Och dessutom Rallylydnadsdiplom i Avancerad klass. Stort grattis Åsa och "Sunny"!


Ann-Sophie Lindahl med "Qalle" (NORDVCH Mountjoy Quindred Qarl) & "Sascha" (NORDVCH Mountjoy Relaxed Roxanne) knep både det finska Viltspårchampionatet och därmed det Nordiska Viltspårchampionatet med båda hundarna. "Qalle" blev dessutom provbäst på det svåra Finska provet! "Sascha" har dessutom blvit 4:a bsta tik med CK under året! Stort stort grattis Ann-Sophie, "Qalle" och "Sascha"!
Isabell Åmark och "Aileen" har varit på utställning två gånger i år och har excellent båda gångerna. Stort Grattis Isabell & "Aileen"
 
Gunbritt Börjesson och "Sadie" (Mountjoy Sophisticated Sadie) har också överträffat sig själva. De har 2 godkända resultat i högre spår. Flera resultat i klass 3 lydnad och ett 2:a pris på 245 poäng, såå nära ett 1:a pris som bästa resultat. De har fått ett Rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass. Och dessutom ett godkänt Nybörjarvatten. Stort grattis Gunbritt och Sadie.
 
Britt Marie Webster och "Arlo" (SEVCH RLDN RLDF RLDA RLDM FD1 FD2 Mountjoy Sagacious Sander) har haft en fantastisk tävlingssäsong. De har eövrat Freestylediplom i klass 2 och är nu uppflyttade till svåraste klassen. De är godkända i appellklass spår. De har ett 2:a pris i Lydnad klass 1. 1:a pris i öppen klass viltspår. Stort grattis Britt Marie & "Arlo"
Magnhild Löfstedt och "Kino"  (SEVCH LPI RLDN RLDF RLDA Mountjoy Scurry Simon) har verkligen haft en fantastisk säsong.Vad sägs om 2 CERT och 4 stycken bästa haneplaceringar i utställningsringen! Godkänt Nybörjarprov B! Rallylydnadsdiplom i Avancerad klass och ett kvalificerande resultat i Mästarklass på Stockholms Hundmässa! Lydnadsdiplom i klass 1. Godkänd i Appellklass spår. Stort stort grattis Maja och "Kino".
Susanne Bäck Wallström och "Tilly" (RLDN Mountjoy Thrilled Tilly har i år tagit ett Rallylydnadsdiplom i nybörjarklass. De har även deltagit på MH och har nu känd mental status. De har även fått ett 2:a pris i öppen klass viltspårprov. Stort grattis Susanne och "Tilly"

 
Lotta , Tove och Emma Hallin med "Molle"( Mountjoy Ticklish Timothy) som har tagit 2 CERT, 1 ResCERT och 2 ResCACIB, placerad som 2:a och 3:a i Bästa hanhundsklass. Höftledsröntgad med A och ögonlyst u.a. Stort grattis hela Team Hallin och "Molle"

 
Maria Harling och "Tuva" (Mountjoy Taffy Torrie) har tagit 1:a pris i öppen klass viltspårprov. De har även placering i öppen klass på utställning med excellent. Stort grattis Maria & "Tuva".


Veronica Forsbrg och "Gin" (SEVCH RLDN Mountjoy Unclouded Unity) har verkligen haft framgångar i år. De har CERT och 3:a i bästa tikklass och dessutom BIS-2 på Springer Östras Open Show. Svensk Viltspårchampion. Rallylydnadsdiplom i Nybörjarklass. Godkända på Norskt Jaktanlagsprov.Genomgått BPH med skottoch är höftledsröntgad B. Stort stort grattis Veronica och "Gin"

 
Marie Larsson och "Iza" (RLDN RLDF Mountjoy Undeniable Udele) har blivit 2:a bästa tik i Leksand på Gävle-Dalas open show.  Hon har dessutom flera Excellent och placeringar i juniorklass. Rallylydnadsdiplom i Nybörjar och Fortsättningsklass. Genomgångn BPH med skott och Höftledsröntgad A. Stort grattis Marie och "Iza!

Sofie Johansson och "Diza" ( Mountjoy Undiluted Undine) har två gånger fått CK på utställning. Blivit Svensk Viltspårchampion. De har tagit 2 kvalificerande resultat i rallylydnadens nybörjarklass. Genomgått BPH med skott och har höftledsröntgats B.  Stort grattis Sofie och "Diza"

Monica Källse och "Siri" (Mountjoy Undescribable Ursula) har genomgått BPH  med skott. Höftledsröntgat med A. Stort grattis Monica & "Siri".
Jan Skott och "Uma" (Mountjoy Unheeding Uma) har genomgått MH med skott och har känd mental status. Höftledsröngat med C.
 
Carl Segelborg, Petra Ödqvist och "Borka" (Mountjoy Unbound Ulysses) har varit på BPH och är höftledsröntgad med A. Här är första haren fälld för husse på självaste Julafton! Stort grattis Carl, Petra & "Borka"


Petra Plumridge och "Semla" (SEVCH Mountjoy Veracious Velvet) har blivit godkända på Norskt Jaktanlagsprov.  Blivit Svensk Viltspårchampion. De har ett flertal placeringar i juniorklass med excellent. Höftledsröntgad med A. Stort grattis Petra och "Semla"

 
Åse Palm och "Viper" (SEVCH Mountjoy Versatile Viper)är klart lysande stjärnor på viltspårhimlen. Precis som syster "Semla" har han redan blivit Svensk Viltspårchampion. Sedan åkte det till ordianrie prov i Norge och blev 3:a av 21 startande! Det innebär att han bara behöver en utställning i Norge så är han dubbelchampion. De har dessutom blivit godkända på Norskt Jaktanlagsprov. Och fått Excellent på utställning i Norge. Här går det undan. Stort stort grattis Åse och "Viper"


Frans Erwall och "Tassa" (Mountjoy Vivacious Valeri) har fått excellent på utställning och är höftledsröntgad med A. Stort grattis Frans & ´Tassa".
 
Jan Brandt och "Calle" (Mountjoy Vigorious Vance) har varit på höftledsröntgen och har A. Stort grattis Jan & "Calle".
Inga kommentarer: