lördag 18 april 2015

Sadie på bruksprov.

Underbara nyheter idag! "Sadie" (Mountjoy Sophisticated Sadie) och Gunbritt Börjesson har tävlat lägre spår och är uppflyttade till högre klass på brukshundsklubben. En häpnadsväckande bra prestation. "Sadie" är inte ännu fyllda två år!! STORT STORT GRATTIS Gunbritt och "Sadie". Ni är fantastiska!
 
För er som inte är så insatta i bruksprov så kan jag bara lite snabbt berätta att det ingår tre stora moment. Först får man ett spår som är 1200 meter långt med 8 apporter(pinnar) som hunden ska hitta. 
Budföring, då ska hunden springa mellan sin förare och en främmande person. Sträckan är 100 meter mellan föraren och mottagaren. På halva sträckan avlossar man ett skott som hunden inte ska bry sig om. 
Sista delen är lydnadsprov. Man börjar med att hundarna ligger på en linje med 5 meters lucka och förarna går 20 meter bort och de ska ligga där i 3 minuter. Även under detta moment avlossas det skott. Övriga moment är gå framför föraren i kopplets längd, vilket heter framförgående. Sedan är det fot vid sidan, läggande under gång, inkallning,kryp, apportering och hopp över hinder som är 75 cm högt och hunden ska hoppa över hindret, stanna och sätta sig på andra sidan och hoppa tillbaka.
Bruksprov är svårt, intressant en riktig utmaning och det krävs uthållighet, samarbetsvilja, spårvillighet, mod och en massa energi så man orkar en hel dag med så många olika moment.
 
Ni förstår att jag är imponerad och mycket stolt! 
 
Gunbritt Börjesson & "Sadie" (Mountjoy Sophisticated Sadie)
 

Inga kommentarer: