fredag 3 april 2015

Trudy & Bilbo på viltspår.

Idag vaknade vi till strålande sol och fågelsång. En liten kort promenad i skogen och sedan mysa i sängen med frukost och gosa med hundarna.

Sedan blev det helt plötsligt bråttom iväg. Det var samling för viltspårprov klockan 11.00!
Puhh jag hann i tid trots allt. 

Först ut var lilla Trudy, som fyllde 1 år för två dagar sedan. Hon spårade fint, men såg några konstiga saker i skogen som hon aaaldrig hade sett förut.Två rotvältor och en konstig sten. Vi som går i skogen varje dag och ser rotvältor, stenar, träd och allt annat som finns i skogen! Jag tror att hon bara blev lite tagen av dagens allvar. Trots de konstiga sakerna så klarade hon sitt prov och är nu godkänd i anlagsklass. Nu ska vi lägga fler spår så hon mognar i sitt arbete och får lite mer självförtroende. Tror att hon har varit för mycket med de andra hundarna. Hon behöver komma ut på egen tass lite mer.

Sedan var det dags för Bilbo att spänna på sig spårselen och starta i öppen klass. Han hade sin spårstart precis på en matplats för vildsvin. Svårt sa Bilbo, så mycket spännande lukter och så många spår. Men han fixade det bra och tog an spåret fint. Många viltstörningar i spåret blev det, färska löpor både här och där.Vildsvin, rådjur och kanske var det någon älg också. Vi såg inga djur men vi såg spåren och vi såg på Bilbo när det var nära. Han jobbade på målmedvetet och till slut var det skott och sista biten blev lätt. Ett 1:a pris blev det. 
Jag är så nöjd och glad över mina ungdomar som jobbade på så fint!
Stort Grattis till Lotta Simonsson som fick ett 1:a pris på Plupp hennes fina schapendoehane.

"Trudy" (Mountjoy Tainted Trudy)  & "Bilbo" (SE JV-14 RLDN Mountjoy Scallywag Sam)

Inga kommentarer: