lördag 2 maj 2015

Lydnadsprov Ruth & Kino.

Idag var det tidig uppstigning för mig och Magnhild Löfstedt. Det var dubbeltävling på Bro-Håbo BK i lydnad klass 1. Klockan 07.00 hämtade jag upp Maja för vidare färd till Bro. Det var uppehåll men kallt och med en vindpinande blåst så blev det riktigt kallt. Solen kom fram någon timme under dagen men den försvann fort och då blev det ännu kallare. Som vanligt hade man på sig för lite kläder. Men klubbstugan var varm så där kunde vi gå in och värma oss och ta en varm kopp te eller kaffe emellanåt. 

Vi kämpade på så bra vi kunde och det räckte till ett 1:a pris med 171,5 poäng för mig och "Ruth" på förmiddagen och ett 1:a pris med 182,5 och en andraplats i klassen på eftermiddagen. Detta innebär att nu har jag och "Ruth"  fått ett Lydnadsdiplom i klass 1 eller LP1 som det heter i förkortning. Idag uppnådde vi ett av två mål innan "Ruth" går på mammaledighet. Tyvärr lyckades vi inte få ett RLDM (rallydiplom i mästarklass) men det fixar vi till nästa år.

Maja och "Kino" fick lite missar här och där På förmiddagen fick de poäng på alla moment. Suveränt bra, det räckte till ett 3:e pris med 135 poäng mycket nära ett 2:a pris. På eftermiddagen var gossen rejält trött och då blev det 0:a på läggandet, och där förlorade de 20 poäng! Så totalt fick de 127 poäng. Inte långt från ett 1:a pris med lite mer träning.  Stort Grattis Maja & Kino till mycket fint jobb idag.

Stort tack till Bro-Håbo BK som ordnar så fina tävlingar. Stort tack till Magnussons Hundfoder som skänkte så fina priser. Stort tack och stort grattis till Lotta Simonsson som hjälpte till att fotografera, hålla reda på poängen och fick två 1:a pris med sin fantastiska Plupp en schapendoe.
 
En genomlycklig förare och en nöjd "Ruth" (SEVCH LP1 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Rebellious Ruth)
"Kino" (SEVCH RLDN Mountjoy Scurry Simon) & Magnhild Löfstedt.

Inga kommentarer: