lördag 16 maj 2015

Trudy rallylydnad.

Idag for jag iväg med Trudy och Bilbo till Enköping. Det var rallylydnadstävling i nybörjarklass och fortsättningsklass. Det var samling klockan 09.00 för nybörjarna.
Trudy har precis börjat att löpa och då måste hon starta sist. Jag hade anmält till både Nybörjarklass A och Nybörjarklass B så det blev lite pyssel att gå banvandring 09.00 och sedan banvandring för den andra klassen klockan 10:15 och sedan vänta till sista start och gå båda banorna  nästan direkt efter varandra. Trots löpet och två banor efter varandra så höll hon ihop det jättebra. Vi fick 81 poäng i klass A och 88 poäng i klass B. Nu kan lilla Trudy ståta med Rallylydnadsdiplom i nybörjarklass eller RLD N som titeln heter. Jag är mycket glad och stolt över min lilla tjej. Hon är bara 13 månader och detta var hennes första titel!

"Trudy" (RLD N Mountjoy Tainted Trudy)
"Trudy"
Lee mötte upp efter några timmar med Ragnar, fortsättningsklassen hade samling 12.00. För Ragnar gick det inget bra, jag startade honom och gick totalt vilse och diskade oss i klass A. Vilket kändes jättetrist för då gick han jättefint. Men ibland blir det härdsmälta! I klass B fastnade Ragnar totalt i lukter efter löptikar så det gick också riktigt dåligt. Lee blev i alla fall så peppad att nu ska hon anmäla till en träningstävling i rally och försöka att gå själv med Ragnar. Bra jobbat Lee!

"Ragnar" (SEVCH RLDN Mountjoy Residential Ragnar) ägare: Lee Pohl
Bilbo var okoncentrerad i båda banorna. Men fick ihop 64 poäng i klass A, vilket var den svåraste, till klass B var han i en helt annan värd och där gick det också åt skogen. Kanske blev det helt enkelt för svårt med Trudy som löpte och andra löptikar på banan. Nu lägger vi rallyn på hyllan till vintern. Nu ska vi träna momenten för nybörjarprov B. Sitt och kom med pipan, apport både dummy och vilt, avlämningar, vattenarbete, dirigeringar och förberedande fältarbete. Sedan blir det lite tävlingslydnad också. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

"Bilbo" (SEVCH SE JV-14 RLDN Mountjoy Scallywag Sam)
Det var en jättetrevlig tävling, välarrangerat och med härlig stämning. Att solen sken hela dagen var ju ett extra stort plus. Och ett RLD N på Trudy var supertrevligt.

 

3 kommentarer:

Arlo sa...

Grattis Trudy och Monika!

Anonym sa...

Grattis till Trudys fina titel!

Anonym sa...

Grattis till Trudys fina titel!